9. července 2014 • 18:53

Tour de PÁD. Na vodě a kostkách se létalo přes řidítka, tekla krev

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Dlažební kostky zkrápěné nekonečnými provazci deště. Aktéři Tour de France si během 5. etapy prošli na několika úsecích peklem. Na kluzkém terénu je potkaly těžké pády, nevyvaroval se jich ani loňský vítěz Christopher Froome, pro kterého slavný závod skončil předčasně. Ještě dříve, než začal.



Froome se poroučel k zemi hned dvakrát. Nejprve upadl na mokru 35 kilometrů po startu z belgického Ypres, 67 km před koncem etapy se ocitl na asfaltu znovu. S bolestivou grimasou chvíli nerozhodně postával s kolem na kraji silnice, kroutil hlavou, pak potlučený nastoupil do týmového vozu a odjel.

Bylo to naposledy, kdy ho fanoušci mohli na letošní Tour vidět. Krátce poté jezdec stáje Sky odstoupil. Z průběžně 7. místa, na kterém ztrácel na lídra Nibaliho sedm sekund.

"Jsem z toho zničený," okomentoval své odstoupení na twitteru.

Fanoušci čekají na průjezd pelotonu u jedné ze zaplavených silnic
Fanoušci čekají na průjezd pelotonu u jedné ze zaplavených silnic

Kromě Froomea si ošklivě namlátil třeba Belgičan Jürgen van den Broeck, který při pádu přeletěl přes řídítka a předvedl ukázkové salto. Spadli také Američan Andrew Talansky nebo spurtér Marcel Kittel, vítěz tří etap letošního ročníku. Van den Broeck i Talansky jsou přesto v nejlepší desítce průběžného pořadí.

Pátou etapu vyhrál Lars Boom, bývalý mistr světa v cyklokrosu. To lecos vysvětluje. "Celý den lilo a extrémně to klouzalo. Bylo to bláznivé se všemi těmi pády, ale já se držel vpředu a vyvaroval se problémů," pochvaloval si Boom.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud