29. června 2015 • 15:00

Potvrzeno! König pojede Tour de France, dočkal se i Kreuziger

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do poslední chvíle některé stáje tajily, koho nominují na 102. ročník nejznámějšího a nejsledovanějšího cyklistického závodu Tour de France. Svých devět jezdců však musely oznámit nejpozději v pondělí. Jednou z nejsledovanějších stájí byla Sky, která má pod sebou také českého závodníka Leopolda Königa. A v nejzazším termínu potvrdila, že opravdu pojede. Startu se dočká také Roman Kreuziger, jehož nominaci oznámila stáj Tinkoff Saxo.



Sedmadvacetiletý český cyklista Leopold König se po skvělých výkonech dostal na nominaci stáje Sky na 102. ročník Tour de France. V loňském ročníku dojel nejslavnější cyklistický závod na skvělém sedmém místě, v letošní sezoně se blýskl šestou příčkou na závodě Giro d'Italia.

Sir Dave Brailsford, manažer stáje Sky, potvrdil v nominaci, že lídrem závodu bude Chris Froome, který loňský závod po pádu v páté etapě vzdal. Své nominace konečně oznámily i další stáje. Podle očekávání za Astanu pojede jako lídr Vincenzo Nibali, který měl nedávno zdravotní problémy a léčil zranění achilové šlachy, před Tour se však stihl vyléčit.

Už od soboty se ví, že za tým Etixx-Quick-Step pojede slavný závod poprvé v kariéře Zdeněk Štybar. Potvrzen je i Jan Bárta ze stáje Bora. Trio českých cyklistů doplnil v pondělí odpoledne ještě Roman Kreuziger, který pojede za stál Tinkoff Saxo.

Tour de France podruhé!/ It's official! My second #letourdefrance! My second Grand Tour this year! Proud to be selected by @teamsky

Posted by Leopold König on 29. červen 2015


Potvrzené nominace:

TEAM SKY: Chris Froome, Richie Porte, Geraint Thomas, Ian Stannard, Luke Rowe, Peter Kennaugh, Nicolas Roche, Leopold König, Wout Poels.

Tinkoff Saxo: Alberto Contador, Peter Sagan, Rafal Majka, Roman Kreuziger, Michael Rogers, Ivan Basso, Daniele Bennati, Michael Valgren, Matteo Tosatto.

Etixx-Quick Step: Mark Cavendish, Michal Golas, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Mark Renshaw, Matteo Trentin, Rigoberto Urán, Zdeněk Štybar, Julien Vermote.

ASTANA: Vincenzo Nibali, Lars Boom, Jakob Fuglsang, Andriy Grivko, Dmitriy Gruzdev, Tanel Kangert, Michele Scarponi, Rein Taaramäe, Lieuwe Westra.

MOVISTAR: Winner Anacona, Jonathan Castroviejo, Alex Dowsett, Imanol Erviti, José Herrada, Gorka Izaguirre, Adriano Malori, Alejandro Valverde, Nairo Quintana.

BORA: Dominik Nerz, Sam Bennet, Emanuel Buchmann, Zakkari Dempster, Bartosz Huzarski, José Mendes, Andreas Schilinger, Paul Voss, Jan Bárta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud