15. července 2015 • 14:07

Froome se chce očistit: Nedopuji, dobrovolně podstoupím testy

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suverénní jezdec letošního ročníku Tour de France Chris Froome čelí kromě těžkého závodu i dalším potížím. V úterý se jeho stáj Sky přiznala, že se někdo pravděpodobně naboural do její sítě a odcizil Froomovu složku, citlivá data nyní hackeři umisťují na sociální sítě, aby poukázali na nesrovnalosti. Nařčení z dopingu však vítěz Staré dámy z roku 2013 rázně odmítá: "Pracoval jsem tvrdě, abych se sem dostal. Nenechám někoho mi to vzít," zlobí se.



Chris Froome ovládl 10. etapu Tour de France suverénně a zvýšil tak své vedení na necelé tři minuty. Někteří v tom však nevidí cyklistovu dřinu, nýbrž doping, který tento sport provází už od nepaměti.

"Mluvil jsem s CIRC (Nezávislá cyklistická reformní komise), navrhl jsem, aby se jezdci testovali i v noci. Poukazoval jsem, že na některých závodech nebylo testování dostatečné. Co jiného by měl čistý jezdec dělat?" zlobil se Froome v rozhovoru pro anglický server Sky Sports.

Naráží na novinku, kdy začali komisaři letos testovat jezdce i v noci. Lékaři totiž varovali, že mikrodávky EPO se mohou během noci vstřebat. Do té doby platilo, že od 21. hodiny do šesté ranní se testy neprováděly.

"Bylo by to jiné, kdybych něco skrýval. Já jsem ale čistý. Pracoval jsem velmi tvrdě, abych se dostal až sem a jsem na to hrdý," neskrýval zlost současný lídr 102. ročníku Tour de France.

"Já chápu ty otázky, které přicházejí, když se přihlédne k historii tohoto sportu a lidem, kteří Tour vyhráli přede mnou. Chápu to, ale na druhou stranu je také potřeba mít určitou míru respektu," nabádal.

Froome čelí obviněním z dopingu už od svého triumfu na Staré dámě v roce 2013, nikdy však nebyl pozitivně testován.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud