20. července 2015 • 11:17

Trest za hozenou lahev? Hlupáci! Sagana málem přejeli, zuří šéf

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stáj Tinkoff-Saxo se bude muset během dnešní 16. etapy na Tour de France obejít bez svého sportovního ředitele Seana Yatese. Ředitel i tým pykají za nedělní prohřešek mechanika Faustina Muñoze, který ve vzteku hodil plastovou láhev s pitím po televizním kameramanovi na motorce.



Direktoriát slavného závodu se snaží udržet disciplínu na Tour de France ze všech sil. Po diskvalifikaci argentinského cyklisty Eduarda Sepúlvedy (Bretagne-Séché Environnement) za to, že se po defektu zhruba sto metrů vezl v doprovodném autě, přišel trest pro tým kontroverzního ruského boháče Olega Tiňkova.

Týmový mechanik hodil láhev s pitím po kameramanovi, protože se mu zdálo, že najíždí příliš blízko na Petera Sagana při výměně kola během nedělní etapy. Sagana postihl defekt a žádal výměnu, svoji roli sehrála zřejmě i mechanikova frustrace, že Saganovi ve spěchu zhruba 40 km před cílem hned na poprvé nerozuměl, co přesně chce.

Poté, co Sagan nasedl, vzal mechanik láhev s vodou a mrštil jí po motorce.

„Kameraman blokoval cestu mému autu. Auto bylo za ním, on na motorce zastavil zhruba deset metrů ode mě a auto nemohlo najíždět blíž. Všichni byli naštvaní. Mechanik akorát hodil láhev,“ řekl Sagan v televizním rozhovoru pro Eurosport.

Prohřešek odnesl sportovní ředitel, tedy klíčová spojka v týmu. Sean Yates dnes na trať etapy nesmí, zítra je volný den. Pak se normálně vrátí do auta.

Trest, jak jinak, namíchl především Olega Tiňkova. Svérázný principál, který už teď mluví o tom, že příští ročník Tour de France klidně může bojkotovat, dostal další munici.

„Zaprvé by měli vědět, že motorka málem Petera přejela, nevím, kdo tohle rozhodl, ale je to hlupák,“ rozčiloval se Tiňkov.

Yates se provinil zřejmě pouze tím, že řídil auto, které spěchalo Saganovi na pomoc. Sagan se potřeboval co nejrychleji dotáhnout do ujíždějící skupiny, aby se mohl pokusit bojovat o body do bodovací soutěže, případně o kýžené etapové vítězství. Dojel čtvrtý.

„Bylo by fajn ukázat taky motorku, jak Sagana málem přejela,“ zlobil se i další z týmových funkcionářů Steven De Jongh.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud