8. července 2016 • 09:53

Dusno v Kreuzigerově stáji? Čech musel kvůli Contadorovi na kobereček

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden český jezdec v úniku a druhý pod drobnohledem médií – i tak vypadal včerejší den na Tour de France. Experti se během něho vraceli ještě k dění ve středeční etapě, kde výkon týmu Tinkoff vyvolal hodně dohadů a rozpaků, které se týkaly i Romana Kreuzigra. Ten měl podle oficiální verze dostat pokyn stahovat se v závěru k Albertu Contadorovi, což se ale nestalo. Český domestik dojel o více než 20 vteřin před lídrem Tinkoffu.



„To, co jste viděli v televizi nebyla naše taktika,“ prohlásil jeden ze sportovních ředitelů stáje Steven de Jongh v rozhovoru se serverem Cyclingnews. „Čtyřikrát jsme z týmového auta dávali pokyn Romanovi a věci nešly podle plánu. Mluvil jsem s Romanem po etapě a on řekl, že si myslel, že se ho Alberto jeden a půl kilometru před cílem drží. Řekl jsem mu: Romane, když něco během etapy řeknu, má to svůj důvod. Takové je moje stanovisko, nechci to víc rozmazávat,“ citoval server de Jongha.

Český jezdec se ohradil proti spekulacím, že v etapě jel sám na sebe, aby si zlepšil svoji pozici v průběžném pořadí. „Tohle není story,“ uvedl pro stejný zdroj jako de Jongh­. „Šlo o špatnou komunikaci. Řekl jsem už během Critéria du Dauphiné, že na komunikaci musíme zapracovat, a to je všechno. Během závodů je potřeba komunikovat více, aby se všechno vyjasnilo. S Albertem jsem mluvil a je to velký šampion. Nemáme mezi sebou problém,“ podotkl Kreuziger .

Nakonec i Contador řekl jasně: „Ke konci v tom byl docela chaos, ale tomu nepřikládám velkou váhu. Větší problém jsou moje nohy, proč nefungují. To je skutečný problém,“ prohlásil. Vzpamatovat se potřebuje do víkendu, kdy se najede naplno do hor. Pak už totiž může být pozdě.

Podle zpravodaje Cyclingnews proběhal jedna bouřlivá týmová debata právě už na Critériu du Dauphiné. Napětí může zvyšovat také veřejně známý fakt, že Tinkoff po sezoně končí a jeho jezdci si vyjednávají nové kontrakty. Při tom jim každý dobrý výsledek může výrazně pomoct.

Britský cyklista Mark Cavendish slaví v cíli šesté etapy Tour de France. Připsal si letos už třetí etapový triumf.
Britský cyklista Mark Cavendish slaví v cíli šesté etapy Tour de France. Připsal si letos už třetí etapový triumf.

Contador jedná se stájí Trek-Segafredo. Kreuziger nemá být ve skupině jezdců, které si Španěl přeje mít po svém boku v novém angažmá.

Na Tour de France se navíc Contador trápí se zraněním a už připustil, že možná nebude tím, kdo se pro Tinkoff pokusí vybojovat co nejlepší celkové pořadí. Kdo by přišel na řadu jako plán B? Pak by byl výrazně ve hře právě Kreuziger. Jeho kondice a malá časová ztráta tomu nahrávají.

Ředitel týmu Sean Yates se domnívá, že nejistota ohledně příštího kontraktu může na závodníky během Tour de France působit. „To ale musíme umět mít pod kontrolou,“ řekl ve všeobecné rovině. Ke konkrétní situaci ze středeční etapy dodal: „Alberto a Roman byli v přední skupině a Roman nepočkal. Neřekl bych, že to bylo nedorozumění v komunikaci. Z mého pohledu je zřejmé, co se mělo stát, ale o tom jsme již mluvili,“ dodal Yates.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud