24. července 2016 • 21:02

Divoký závěr Tour de France: Zmatky kolem Kreuzigera i Saganův smyk

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posunul se na deváté místo! Tak ne, zůstává desátý. Závěr cyklistické Tour de France byl z českého pohledu trochu zmatečný, protože organizátoři změnili konečné umístění nejlepšího Čecha v cíli Romana Kreuzigera. Navíc jeho parťák z týmu Tinkoff Slovák Peter Sagan sahal na Champs-Élysées po ceněném triumfu v poslední etapě, jenže dost možná jen kvůli malému smyku nakonec o pár centimetrů vítězného Andrého Greipela nedohnal.



Roman Kreuziger byl po sobotním skvělém výkonu, kdy se v předposlední etapě Tour de France vyšvihl na konec elitní desítky, vidět i v nedělním dojezdu do Paříže. Nejdříve se ocitl na čele pelotonu a vyhrál poslední vrchařskou prémii, pak dost možná nechtěně dělal „nepořádek“ v celkovém pořadí.

To se tradičně v závěrečné etapě nemění, ale tím, jak se peloton v pařížských ulicích roztrhal, ocitl se Kreuziger chvíli dokonce na celkovém devátém místě. Španěl Ródriguez totiž dojel až ve skupince za celkovým vítězem Christopherem Froomem a objevila se u něj ztráta.

Vedení závodu ale poté rozhodlo o tom, že všem jezdcům udělí stejný čas a Roman Kreuziger se tak opět vrátil na desátou příčku, kterou si vybojoval v sobotu.

Vše o cyklistické Tour de France čtěte ZDE »

Osudný Saganův smyk

Další porci smůly si vybral i jeho slovenský parťák Peter Sagan . Ten si v závěrečném spurtu vychytal vynikající pozici a v posledních metrech se dostal prakticky na úroveň Andrého Griepela. Němec, který na slavné Champs-Élysées zvítězil i loni, se do cíle řítil rychlostí 64,5 km/hod, ale i tak ho Sagan měl nadosah.

Jenže v klíčový moment vstal ze sedla a nezatížené zadní kolo se mu podsmeklo na bílé čáře na silnici. Na mistra světa tak zbylo „jen“ druhé místo…

VIDEO | Podívejte se na dramatický finiš poslední etapy Tour de France

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud