24. července 2016 • 22:00

Konec Tour de France ohlídaly samopaly. Vive la France, volal Froome

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Za obrovských bezpečnostních opatření dorazila Tour de France do svého cíle v centru Paříže. Na klidný dojezd slavného závodu dohlížely tisíce policistů v neprůstřelných vestách, bezpečnostní složky prohledávaly zavazadla a kontrolovaly auta. Slavnostní etapa nakonec proběhla bez zádrhelů; vítězný Chris Froome se dokonce nebál pozvat do cílového prostoru manželku s malým synkem Kellenem.



Fotografie šťastného Chrise Frooma se synem Kellenem v náručí se stane jedním ze symbolů letošní 103. Tour de France stejně jako pohled na Frooma běžícího v zoufalé snaze smazat ztrátu po pádu na Mont Ventoux.

Malému Kellenovi, stejně jako jezdcům v týmu a celému štábu Sky svoje třetí prvenství na Tour britský jezdec věnoval.

„Kluci z týmu, tohle je váš žlutý dres,“ zvolal Froome do mikrofonu. Poděkoval šéfovi týmu Davu Brailsfordovi, trenéru Timu Kerrisonovi a rodině. „Michelle, moje manželko, a Kellene, můj synu, děkuji za vaši lásku a podporu. Kellene, vítězství věnuji tobě,“ řekl.

Následně zvolal: „Vive la Tour, vive la France!“

Poslední etapa závodu proběhla opět za masivního zájmu fanoušků, napěchovaných po bulváru Champs-Elysées a v dalších ulicích centra Paříže, zároveň ale taky za přítomnosti 2600 ostřelovačů. Týmy byly o jejich dohledu informovány ještě před cestou do Paříže, aby byl rozptýlen jejich případný strach z teroristického útoku.

VIDEO: Poslední kilometr 21. etapy Tour de France:

Několik etap začínalo letos minutami ticha za oběti teroristů v Nice a v Mnichově. Strach z útoku na Tour de France byl enormní a opatrnost tomu odpovídala.

„Tolik policajtů se samopaly jsem v životě neviděl,“ konstatoval český jezdec Jan Bárta z týmu Bora-Argon18, když etapu dokončil.

Každý z týmů doprovázelo dvanáct ozbrojených policistů.

Chris Froome ze stupňů vítězů připomněl, proč to všechno.

„Znovu projevujeme respekt všem, kteří ztratili své milované v Nice a v Mnichově. Tyto události staví sport do jiného světla, zároveň ale ukazují význam sportu pro svobodnou společnost. Všichni milujeme Tour pro její nepředvídatelnost, ale ještě víc milujeme Tour pro to, co se nikdy nezmění – vášeň fanoušků pro všechny závodníky všech národností, nádheru francouzské země a přátelské vazby, vzniklé díky sportu,“ řekl Froome za potlesku fanoušků.

Vše o Tour de France najdete ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud