3. července 2017 • 14:10

Rozruch na Tour! Tým Sky to schytal za výstupky, pravidla ale neporušil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský cyklistický tým Sky vzbudil na Tour de France při sobotní časovce rozruch kombinézami, které podle některých rivalů mohly být v rozporu s pravidly. Trojnásobný vítěz slavného závodu Chris Froome a spol. měli na bílém dresu na ramenou a pažích vyvýšené tečky zlepšující aerodynamiku.



Jezdci Sky deštivé časovce v Düsseldorfu dominovali. V první osmičce se umístili čtyři, přičemž nejrychlejší Geraint Thomas bude hájit žlutý dres i v dnešní třetí etapě. Na možné porušení pravidel upozornil například kouč francouzské stáje FDJ Fred Grappe.

"Zlepšuje to aerodynamiku a předpisy to zakazují," postěžoval si Grappe. "Podle studií se výhoda odhaduje na čtyři až sedm procent. A to je skutečně hodně," doplnil.

V hromadné srážce ve druhé etapě Tour de France upadl i Chris Froome
V hromadné srážce ve druhé etapě Tour de France upadl i Chris Froome

Zástupci Sky argumentují, že žádné nepovolené prvky na kombinézu nepřidali, že se jedná o součást dresu. "Bylo to ověřeno. Nebudeme přece riskovat podvod i to, že všechno ztratíme první den. Pravidla dodržujeme," reagoval sportovní ředitel Nicolas Portal.

Za pravdu mu dala jury závodu. "Jsou upevněné přímo v materiálu, z něhož jsou kombinézy, takže se o porušení pravidel nejedná. Rozumím rozhořčení ostatních týmů, ale v tuhle chvíli to zakázat nemůžeme," řekl ředitel jury Tour de France Philip Marien.

Časovka se ve 104. ročníku pojede ještě v předposlední den 22. července v Marseille.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud