8. července 2017 • 04:40

Slováci brání Sagana! Vypnuli televize, složili hit. Prý jim berou vlajky

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyloučili Sagana, vyloučili celé Slovensko. Diskvalifikaci mistra světa z letošní Tour de France v jeho vlasti prožívají na sto procent. Pocit křivdy je znát všude. Neúčast jedné z hlavních cyklistických tváří se projevila na televizní sledovanosti, na obranu šampiona vznikla také písnička.



Saganova účast na nejprestižnějším cyklistickém závodu skončila po úterní čtvrté etapě, když podle Mezinárodní cyklistické unie UCI zavinil při závěrečném spurtu pád Marka Cavendishe do bariéry. Britský jezdec musel kvůli zlomené lopatce z Tour odstoupit, zatímco Sagan byl nejprve penalizován 30 sekundami a následně vyloučen.

Oprávněně? Takový názor pod Tatrami nezaslechnete.

Fanoušci už dali najevo své rozladění tím, že z Tour už není televizní hit. Zatímco průměrná sledovanost přenosů z prvních čtyř etap činila na Slovensku 182 tisíc diváků, na první etapu bez Sagana se dívalo jen 104 tisíc diváků.

Velký boom naopak zažívá Saganův profil na Facebooku. Za dva dny po incidentu ho začalo sledovat dalších 30 tisíc uživatelů a překročil hranici jednoho milionu fanoušků na sociální síti. Jeho vzkaz na cestě domů okomentovalo 100 tisíc lidí.

Slovenští příznivci, kteří doprovází peloton bez Sagana přímo ve Francii, údajně nemají lehký život. „Telefonovali mi, že jim dokonce organizátoři brali slovenské vlajky. Že prý už tahle show stačila,“ prohlásil v televizi Joj šéf Slovenského cyklistického svazu Peter Privara.

Netrvalo dlouho a Saganův konec na Tour se dočkal hudebního zpracování. Postaral se o něj jeden z účastníků televizní show SuperStar Samuel Tomeček. Na svůj facebookový profil umístil video s písní Sagan Song. „Ty jsi stále velký frajer, a dokonce jezdíš vždycky fér, proto rozhodli jsme se s jury tě diskvalifikovat, od zeleného dresu tě odstavit a soupeřům to ulehčit,“ zazpíval za doprovodu klavíru. I počet shlédnutí se blíží v tomto případě 200 tisícům.

Další důkaz, že Tour de France bez Petera Sagana ztratila pro Slováky smysl.

VIDEO | Poslechněte si Sagan Song


 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud