Tereza Janovská
14. července 2018 • 19:20

Bizarní konflikt na Tour: Gaviria útočil hlavou, trest dostal i Greipel!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadatelé největšího silničního závodu Tour de France jsou neúprosní. V závěru osmé etapy totiž Fernando Gaviria hlavou vystrkoval Andrého Greipela z trasy, jury se posléze rozhodla penalizovat oba dva a vzala jim bonusy. „Nemám oči vzadu, nenechám se přece vystrkovat z trasy,“ bránil se trestu německý cyklista, který se místo druhého místa musel spokojit devadesátým druhým.



Jednu z posledních rovinatých etap na letošním ročníku Tour de France znovu ovládl Dylan Groenewegen, který výhru vybojoval dvakrát za sebou a z etapové výhry se radoval ve své kariéře už potřetí. „Moje nohy jsou každým dnem lepší. Dnes jsem se cítil skvěle. I přesto, že jsme v havárii přišli o Timo Roosena, mě můj tým dobře zvládl dostat za Greipela. Byla to správná volba. Jsem na sebe i na svůj tým pyšný,“ hýřil dobrou náladou.

Sám Groenewegen vloni ovládl poslední etapu a letos by si to prý chtěl zopakovat. „Chtěl bych znovu vyhrát na Champs-Elysées, ale to je ještě daleko. Zítra máme tvrdou etapu po kostkách, na tu teď musíme myslet,“ řekl poté, co si v závěrečném spurtu povodil hned čtyři elitní sprintery Petera Sagana , Fernanda Gaviriu a Andrého Greipela.

A právě dva poslední jmenovaní doplatili na to, že nedokázali spurtovat čistě. Těsně před cílem totiž kolumbijský jezdec do Greipela strkal hlavou, aby se dostal před něj. Jury následně zrušila čas oběma a dala jim tresty. "Když spurtujete, držíte si jednu linii. Nemám oči vzadu a nenechám se nikým vystrčit z trasy. Těžko se mi to akceptuje," nelíbil se trest Němci.

VIDEO: Podívejte se na závěrečný sprint:

Slovenský cyklista Peter Sagan tak místo čtvrtého místa skončil druhý a na pódium vítězů se tak postavil už po jednačtyřicáté. „Neviděl jsem žádný Gaviriův ani Greipelův sprint, protože jsem je vedl já, takže k jejich diskvalifikaci nemám co říct. Zítra je poslední etapa před volným dnem a já se ji pokusím vyhrát,“ řekl po závodě.

Ten má však další důvod k oslavám. Gaviria je totiž jeho největší rival v boji o zelený trikot a díky tomu, že diskvalifikací přišel o bonusové body, vede Sagan mezi sprintery už o 63 bodů!

Fanouškům navíc zatím letos dvojnásobný vítěz slíbil, že se pokusí vyhrát i zítřejší těžkou etapu na kostkách. „Snažím se o výhru v každé etapě na celé Tour, pokouším se být pořád vepředu. Zítra se o to pokusím znovu, ale je možné, že mi bude chybět energie, kterou jsem v posledních dnech vynaložil. Možná to bude etapa pro Van Avermaeta nebo některého jezdce Quick-Stepu,“ řekl na závěr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud