12. července 2019 • 17:43

Nejdelší etapu Tour ovládl Groenewegen. Sagan dospurtoval třetí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský cyklista Dylan Groenewegen vyhrál závěrečný spurt nejdelší etapy letošní Tour de France. Šestadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma porazil v závěru 230 kilometrů dlouhé trasy Australana Caleba Ewana a připsal si čtvrtý dílčí úspěch na Tour v kariéře.



Žlutý trikot lídra uhájil po 7. etapě Giulio Ciccone. Italský cyklista, který na 106. ročníku slavného závodu debutuje, dál vede o šest sekund před domácím Julianem Alaphilippem. Český cyklista Roman Kreuziger, který v pátek dojel v hlavním pelotonu, drží průběžné 28. místo.

Groenewegen v koncovce prokázal, že se už plně zotavil z nešťastného pádu ve vysoké rychlosti z bruselského úvodu Tour. „Mezi mnou a Calebem je to vždycky hodně těsné, tentokrát mi to vyšlo,“ pochvaloval si v cíli. „V sobotu jsem v Bruselu pěkně tvrdě spadl, teď už jsem ale jenom vděčný. Tým pro mě pracoval úplně neuvěřitelně,“ dodal.

Slovenský fenomén Peter Sagan si v 7. etapě upevnil vedení v bodovací soutěži
Slovenský fenomén Peter Sagan si v 7. etapě upevnil vedení v bodovací soutěži

Nástup v závěru dokonale načasoval a Ewana těsně porazil. Na třetím místě dojel slovenský trojnásobný mistr světa Peter Sagan a upevnil si vedení v hodnocení sprinterů.

V neděli čeká peloton opět více kopců. Na 200 kilometrech trasy do Saint-Étienne je připraveno pět horských prémií druhé a dvě třetí kategorie.

Cyklistický závod Tour de France - 7. etapa (Belfort - Chalon-sur-Saone, 230 km):

1. Groenewegen (Niz./Jumbo-Visma) 6:02:44, 2. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 3. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 4. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida), 5. Philipsen (Belg./SAE Emirates), 6. Viviani (It./Deceuninck-Quick Step), 7. Nizzolo (It./Dimension Data), 8. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 9. Matthews (Austr./Sunweb), 10. Kristoff (Nor./SAE Emirates), ...52. Kreuziger (ČR/Dimension Data) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Ciccone (It./Trek-Segafredo) 29:17:39, 2. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) -6, 3. Teuns (Belg./Bahrajn-Merida) -32, 4. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -47, 5. Thomas (Brit./Ineos) -49, 6. Bernal (Kol./Ineos) -53, 7. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) -58, 8. Kruijswijk (Niz./Jumbo-Visma) -1:04, 9. Woods (Kan./EF Education First) -1:13, 10. Urán (Kol./EF Education First) -1:15, ...28. Kreuziger -3:05.

7. etapa 7. etapaFoto letour.fr

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud