19. července 2019 • 21:18

Krvavá zatáčka! Favorita odvezla sanitka, skončil i Saganův parťák

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl jedním z největších favoritů individuální časovky v rámci třinácté etapy Tour de France, místo toho však zamířil sanitkou do nemocnice. Belgický talentovaný cyklista Wout van Aert totiž ošklivě upadl v jedné zatáčce a z místa ho musela odvézt sanitka. Jenže ta samá zatáčka si o něco později vybrala další daň. Německý kolega Petra Sagana Maximilian Schachmann na tom samém místě upadl a do cíle dojel se zlomeným zápěstím. I on na letošním Tour skončil.



Náročná a zrádná. To neplatí jen pro páteční časovku, ale pravidelně pro celou Tour de France. A ošklivé pády se nevyhnuly cyklistům ani nyní. Jedna jediná zatáčka totiž ukončila působení ve slavném závodě hned dvěma cyklistům.

Tím prvním byl čtyřiadvacetiletý Belgičan Van Aert. Ten byl považován za největšího favorita na etapové prvenství. Jenže zřejmě podcenil jednu ze zatáček, škobrtl nohou za bariéru a ošklivě upadl. V bolestech ho pak odvezla sanitka do nemocnice, kde si pár dní poleží. „Wout van Aert bohužel musel po pádu závod opustit. Je při vědomí a má poraněný pravé stehno,“ napsal později na twitter jeho tým Jumbo-Visma.

Jenže to nebylo všechno. Jen o chvíli později se na stejném místě vyboural i německý jezdec stáje Bora-Hansgrohe Maximilian Schachmann. Týmový parťák sice do cíle dojel, viditelně však v bolestech. Kromě zakrvaveného kolene bylo vidět, že má obrovské bolesti zápěstí.

Lékařské vyšetření pak prokázalo, že si zlomil ruku a i on se musel s letošní Tour rozloučit. „Musíme potvrdit, že po lékařských prohlídkách utrpěl Max Schachmann zlomeninu levé ruky. Bude převezen do Německa na operaci a opouští tak Tour,“ vzkázal smutně tým.

Peloton v sobotu vyráží na obávaný Tourmalet, i ten je pověstný svými nebezpečnými sjezdy. Je otázka, jestli jezdci budou znovu riskovat, či si po posledních pádech dají větší pozor.

Cyklisty znovu čeká stoupání na Tourmalet, letos "pouze" jednou
Cyklisty znovu čeká stoupání na Tourmalet, letos "pouze" jednou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud