27. srpna 2019 • 17:13

Těžký pád z časovky si vybírá daň. Na Vueltě končí Kruijswijk, velký favorit

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ty nejtěžší zkoušky letošní Vuelty přijdou, ovšem tým Jumbo-Visma se už teď musí cítit otestovaný více než dost. Pád v týmové časovce cyklistického svátku s odstupem odrovnal Stevena Kruijswijka. Jednoho z největších favoritů na celkové vítězství trápilo koleno a byl donucen třítýdenní závod ve Španělsku vzdát. Otěže lídra nizozemské stáje tak naplno přebírá Primož Roglič.



Pro tým Jumbo-Visma to měla být Grand Tour, která v ideálním případě vyvrcholí tím, že jeden z jeho jezdců bude stát v červeném dresu pro vítěze závodu v cílové stanici Madrid. Jenže cyklistická Vuelta nizozemskou stáj nešetřila od první etapy.

Týmová časovka u města Torrevieja. Na úvod ideální disciplína pro Jumbo-Visma, neboť na nedávné Tour de France ji nástupce někdejšího týmu Rabobank ovládl. Tím tak výrazně podpořil ze svého pohledu celkově vydařený ročník na francouzském třítýdenním etapáku.

Jenže na španělském pobřeží vše zhatila mokrá skvrna na silnici, která následně poslala takřka celou skvadru sportovního ředitele Addyho Englelse k zemi. Kůží o asfalt drhly i dvě největší hvězdy Jumbo-Visma. Primož Roglič, Steven Kruijswijk a spol. do cíle dorazili s výraznou časovou ztrátou na vítěznou Astanu, ale zdálo se, že zdravotně nijak omezeni nebudou. I díky tomu, že absolvovali celé dvě následující etapy.

V průběhu té čtvrté se ale ukázalo, že sobotní incident přece jen má důsledky. Krujswijka od havárie trápily velké bolesti kolene a ze závodu odstoupil.

Těžká rána pro Jumbo. Dvaatřicetiletý rodák z Nuenenu skončil – trochu překvapivě – třetí na zmíněné letošní Tour de France. Ukázal, že má na to, rvát se o vítězství na jednom ze tří největších závodů. Plně dokázat to měl ve spolupráci se supersilným kolegou Rogličem právě na Vueltě.

Teď bude ležet osud nizozemského týmu v celkovém pořadí především na Slovinci. Stejně jako na Giru d´Italia, kde toužil po prvenství. Ovšem v horách byl víceméně na vše sám.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud