23. března 2011 • 19:11

Contador ovládl královskou etapu a je třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský cyklista Alberto Contador vyhrál královskou třetí etapu závodu Kolem Katalánska a dostal se do čela průběžného pořadí. Trojnásobný šampion Tour de France zaútočil pět kilometrů před cílem horské etapy, která končila na sněhem pokrytém pyrenejském vrcholu Vallnord-Pal v Andoře.



V cíli 183,9 km dlouhého úseku měl náskok 23 sekund před Italem Michelem Scarponim a Američanem Levim Leipheimerem, které dělí od Contadora stejný odstup také v celkové klasifikaci.

Hvězda stáje Saxo Bank si připsala čtvrté letošní vítězství. Ve čtvrtek bude Contador nejen hájit žlutý trikot, ale především čekat na další vývoj ve své dopingové kauze z loňské Tour. Mezinárodní cyklistická unie a antidopingová agentura WADA mají ve čtvrtek poslední den na případné odvolání proti verdiktu španělské federace, jež Contadorovi zrušila roční distanc za pozitivní nález na clenbuterol, který mu předtím udělila.

"Samozřejmě se starám o to, co bude, ale mojí pozornost od závodů to neodvádí," citovala agentura Reuters Contadora, který už letos vyhrál etapový závod Kolem Murcie. "Není to pro mě ideální situace, ale věřím lidem, kteří mě podporují. Zvládám to nejlépe, jak to jde," řekl cyklista, kterému vyjádřili v závěrečném stoupání podporu fanoušci transparentem s nápisem "Alberto, nejsi sám, fanoušci jsou s tebou".

Contador věří, že vedení v závěrečných čtyřech etapách už udrží. "Je to prestižní závod a jeden z těch, které jsem ještě nevyhrál," uvedl jezdec, který má ve sbírce triumf na Tour, Giru d'Italia i Vueltě.

Kolem Katalánska, cyklistický závod ProTour - 3. etapa (183,9 km):

1. Contador (Šp.) 4:45:31, 2. Scarponi (It.), 3. Leipheimer (USA) oba -23, 4. Martin (Ir.), 5. Horner (USA), 6. Cano (Kol.) všichni -35, ...144. Raboň (ČR) -16:55.

Průběžné pořadí:

1. Contador 13:05:55, 2. Leipheimer, 3. Scarponi oba -23, 4. Martin, 5. Horner oba -35, 6. Uran (Kol.) -38, ...143. Raboň -29:44.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud