11. července 2011 • 12:33

Šokovaný Kreuziger: Vinova noha visela na kůži

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pády, bolest, vážná zranění… To vše provázelo devátou etapu Tour de France. Své o tom ví i nejlepší český cyklista a jedna z vůdčích postav stáje Astana Roman Kreuziger. Právě jeho kolega a lídr týmu Alexandr Vinokurov si odnese z letošního ročníku velmi trpné vzpomínky. Po nebezpečném pádu musel ze závodu odstoupit se zlomenou stehenní kostí.



Když jsem dojížděl na místo nehody, viděl jsem Vinovo kola viset na stromě. Věděl jsem, že je zle. Nohou spadnul na káme a noha mu visela jen na kůži,“ popsal na svém webu hrůzný okamžik Kreuziger.

Náš tým teď bude chtít vyhrát nějaký etapový vavřín, určitě to Vinovi pomůže při jeho rekonvalescenci. Nic více udělat nemůžeme,“ dodal český jezdec.

...končí v plotě, kolem kterého je omotaný ostnatý drát
...končí v plotě, kolem kterého je omotaný ostnatý drát


Těžké chvilky však čekají i na Kreuzigera, kterého trápí naražená ruka z pátečního pádu. „Bolest je příšerná, je to utrpení, v noci jsem pořádně nemohl spát. Ale v pondělí je volno, snad mi to pomůže,“ doufá parťák Vinokurova.

Toho poraněné zápěstí trápí i během závodu. „Nemohl jsem ze sedla, při sjezdech je to hrozný. Kola řídím vlastně jen jednou rukou, druhou tam mám jen tak položenou. Také musím sedět nakřivo a pak mě bolí záda,“ popisuje své útrapy česká hvězda.

„Ale nezabalím to, jsem bojovník a chci dojet do Paříže,“ nevzdává se ani přes 40ti minutovou ztrátu Kreuziger.

VIDEO: Devátá etapa Tour přinesla řadu pádů a zranění

Devátá etapa Tour de France se změnila v masakr
Video se připravuje ...

,

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud