21. srpna 2011 • 15:10

VIDEO: Hrdina Tour de France závodil s koněm. A prohrál

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Čtyři cválající koňské nohy porazily skvěle trénovaného dvounožce šlapajícího do pedálů. Ale bylo to těsné! Souboje lidí se zvířaty přitahují pozornost. Na závodišti v Sables d‘Olonne ve Francii se na dráze konal před osmi tisícovkami diváků neobvyklý duel na 380 metrů. Francouzského klusáka Othello Bourbon (9) dokázal cyklista Thomas Voeckler (32) porazit jen v prvním »rozběhu«, pak ale dvakrát prohrál.



Když se podaří najít vyrovnané soupeře, bývají duely člověka se zvířetem o to atraktivnější. Zatímco Usain Bolt (stovka za 9,58), nejrychlejší sprinter planety našeho druhu, na gepardici Sarah (stovka za 6,13), s níž si to předloni rozdal, zkrátka nemá, Voeckler na kole klusáka trápil.

První jízdu hrdina Tour de France dokonce těsně vyhrál! Kůň i Voeckler měli přitom povolen letmý start a trať měřila 380 metrů. Klusák běžel na své dráze vysypané pískem, Thomas Voeckler jel vedle něj po asfaltu.

Rychlost obou dvou překročila 60 kilometrů v hodině, ale kůň projevil větší vytrvalost a po první prohře dokázal čtvrtého muže Tour, který jel dlouho ve žlutém trikotu vedoucího jezdce, dvakrát porazit. Vždy triumfoval až ve druhé části trati.

Podobný souboj není novinkou a většinou v něm mají navrch zvířata. Letos v červnu však zaznamenal jiný francouzský cyklista John Gadret vítězství na dráze v Remeši, ovšem díky tomu, že jeho protivník zacválal a byl diskvalifikován.

Thomas Voeckler naprosto vyčerpaný dojíždí do cíle 18. etapy Tour de France. Žlutý trikot uhájil o 15 vteřin
Thomas Voeckler naprosto vyčerpaný dojíždí do cíle 18. etapy Tour de France. Žlutý trikot uhájil o 15 vteřin

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud