10. října 2011 • 17:08

Mistr světa Australan Mark Cavendish do Quick Stepu nepřestoupí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující mistr světa v silničním závodu s hromadným startem Mark Cavendish do přední cyklistické stáje Quick Step nepřestoupí. Na angažmá v týmu, který bude mít od nové sezony na soupisce vedle Zdeňka Štybara i Františka Raboně, se nedohodl. Nepravděpodobnější se jeví příchod šestadvacetiletého Brita do týmu Sky.



"Cavendish pro nás jezdit nebude. O jeho budoucnosti jsme jednali, ale obě strany se navzájem dohodly, že kontrakt nepodepíší," řekl belgickému deníku Gazet van Antwerpen spolumajitel Quick Stepu Bessel Kok, nizozemský podnikatel, který ve stáji vlastní společně s českým miliardářem Zdeňkem Bakalou osmdesátiprocentní podíl.

Cavendishův dosavadní zaměstnavatel HTC-Highroad, jehož barvy oblékal i Raboň, po sezoně končí. Stáj Sky, s níž byl Brit ústně domluvený, se zdá být největším uchazečem o jeho služby, ale ani ta ještě spolupráci definitivně nepotvrdila.

"Je to dost komplikované," citoval v minulém týdnu server cyclingnews.com generálního manažera týmu Sky Davea Brailsforda. Největší překážkou mohou být Cavendishovy finanční požadavky. "Jeho nový management se snaží co nejvíce finančně využít jeho duhový trikot," řekl Brailsford.

Tuto sezonu již Cavendish dokončuje spíše z povinnosti. V prvním startu po zisku titulu mistra světa obsadil v nedělní klasice Paříž-Tours 42. místo. "Je příliš zaneprázdněný vyjednáváním kontraktu se Sky a myslí na jiné věci než na závodění," řekl francouzskému deníku L'Equipe jeden ze zaměstnanců stáje HTC-Highroad.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud