11. února 2012 • 17:11

Štybar vyhrál závěrečný závod Superprestige v Middelkerke

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklokrosař Zdeněk Štybar vyhrál závěrečný závod Superprestige v belgickém Middelkerke. Dvojnásobný mistr světa porazil ve spurtu domácího Svena Nijse, jemuž druhé místo stačilo k potvrzení už jedenáctého celkového vítězství v tomto seriálu.



Štybar odjezdil ve dvojici s Nijsem na technické trati s písečnými úseky poslední tři okruhy. Když se ho marně pokoušel v závěrečném kole zbavit, muselo se rozhodnout na silnici.

Český cyklokrosař šel sice do spurtu z nevýhodnější první pozice, ale domácí ikonu před sebe těsně nepustil a připsal si sedmé vítězství v sezoně, v níž ztratil po dvou letech duhový trikot šampiona.

Výhrou si zároveň Štybar pojistil celkové třetí místo v Superprestige. Druhý skončil vítěz Světového poháru Kevin Pauwels, jehož dnes v souboji o třetí pozici porazil jiný Belgičan Tom Meeusen. Na páté pozici dojel Radomír Šimůnek.

Posledním velkým závodem cyklokrosové sezony bude příští víkend finále série GVA Trofee v Oostmalle.

Závěrečný osmý závod cyklokrosové série Superprestige v Middelkerke (Belgie):

Muži: 1. Štybar (ČR) 59:05, 2. Nijs stejný čas, 3. Meeusen, 4. Pauwels (všichni Belg.), 5. Šimůnek (ČR), 6. Vantornout (Belg.) všichni -15, ...17. Zlámalík (ČR) -2:14.

Konečné pořadí: 1. Nijs 105 b., 2. Pauwels 99, 3. Štybar 92, 4. Meeusen 78, 5. Vantornout 74, 6. Aernouts (Belg.), ...8. Šimůnek 63.

Ženy: 1. Van den Brandová (Niz.) 39:25, 2. Harrisová (Brit.) -8, 3. Havlíková (ČR) -13.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud