31. srpna 2012 • 10:15

Viděl jsem Armstronga, jak si píchá EPO, píše jeho bývalý kolega

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Lance Armstrong sice vzdal svůj boj proti obviněním z dopingu a přišel kvůli tomu o všechny tituly z Tour de France, klid ale rozhodně nemá. Vynořují se totiž stále nová a nová vyjádření funkcionářů či jeho bývalých kolegů, která ho usvědčují z používání nedovolených látek. Zatím posledním, kdo přispěchal se svou troškou do mlýna je Tyler Hamilton, který s Armstrongem závodil v týmu US Postal Sevice.



Armstrongův bývalý týmový kolega necelá dva týdny poté, co sedminásobný vítěz Tour dostal doživotní distanci, vydá knihu, ve které popisuje jejich dopingové praktiky z dob společného působení.

V knize Hamilton opakuje tvrzení, která pronesl loni v televizním pořadu "60 minut".

Kniha s všeříkajícím názvem "Tajný závod. Pohled do utajeného světa Tour de France, dopingu, skrývání a vyhrávání za každou cenu" vyjde 5. září.

Její autor Hamilton je sám dopingovým hříšníkem, začátkem měsíce mu Mezinárodní olympijský výbor oficiálně odebral zlatou medaili za vítězství v časovce v Aténách 2004.

Bral to, co my všichni

V knize Hamilton popisuje především svět profesionální cyklistiky, ale i svůj vlastní boj s depresemi a komplikovaný vztah s Armstrongem.

S ním závodil za tým US Postal Service a jak loni uvedl, minimálně v roce 1999 si slavný Texasan k vítězství na Tour pomáhal injekcemi krevního dopingu EPO.

Lence Armstrong přišel o všechny tituly z Tour, má doživotní distanc Lence Armstrong přišel o všechny tituly z Tour, má doživotní distancFoto Reuters

"Bral to, co my všichni... bylo tam EPO, testosteron, krevní transfuze," řekl Hamilton v loňském interview.

"Viděl jsem EPO v jeho lednici. Viděl jsem, jak si ho více než jednou píchá, stejně jako my všichni. Jako jsem já dělal mnohokrát."

Čtyřicetiletý Armstrong nikdy neměl pozitivní dopingový test a vždy podvádění popíral. Minulý týden však oznámil, že nebude bojovat proti dopingovému obvinění Americké antidopingové agentury.

Ta mu následně udělila doživotní distanc a doporučila, aby přišel o všechny výsledky včetně rekordních sedmi titulů z Tour de France.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud