8. října 2012 • 13:46

Bájný vrchol místo klidu se šampaňským. I tak prý může vypadat finiš příští Tour de France

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poklidná etapa se sklenkou šampaňského pro vítěze a pak hromadný spurt na slavné Champs Élysées, to je obrázek patřící ke konci cyklistické Tour de France. Příští rok při stém ročníku však prý může být vše jinak.



Místo dojezdu na Champs Élysées by se mohlo finišovat na L‘Alpe d‘Huez, kam by se během etapy cyklisté šplhali dvakrát. Tvrdí to aspoň belgický list Het Laatste Nieuws s odkazem na četné anonymní zdroje z řad organizátorů.

Jelikož trasa královské sportovní akce příštího roku bude odhalena až před koncem října, rojí se zatím spekulace o tom, jaké lahůdky závod okolo Francie nabídne.

Pokud by měly belgické noviny pravdu, bylo by to vůbec poprvé, kdy by závod nekončil v Paříži nebo její blízkosti, což z nastíněného scénáře dělá trochu sci-fi. Stejně jako to, že by takový finiš byl náročný logisticky.

Nicméně o tom, že by v itineráři výjimečného ročníku Tour neměla chybět etapa se startem v Gapu a dvojitým výjezdem slavných serpentin na L‘Alpe d‘Huez, se již mluví delší dobu.

Stejně tak by se po čtyřech letech měl na oslavu vrátit i další bájný vrchol Mount Ventoux, jenž by měl jezdce údajně čekat na začátku třetího týdne. Předposlední etapa má být horskou časovkou.

Oficiálně už platí, že ve čtvrtém závodním dnu je nachystaná týmová časovka v Nice s finišem na promenádě u moře. Tam se cyklisté přesunou z Korsiky, kde závod začne 29. června 2013 a kde se odehrají tři etapy.

Na tento ostrov zavítá „Stará dáma“ vůbec poprvé od svých začátků v roce 1903. Bude i její závěr netradiční?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud