Ivo Pospíšil
12. října 2012 • 17:20

Armstrong nás zklamal, shodují se Button s Webberem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimo formuli 1 jsou oba vášniví cyklisté. Oba se dokonce několikrát účastnili triatlonu. Jak Jensona Buttona, tak i Marka Webbera však nepříjemně zaskočily důkazy o údajném dopování sedminásobného vítěze Tour de France Lance Armstronga. „Sen o tom, že je Lance opravdovým hrdinou, vzaly za své,“ přiznal třeba Button z McLarenu.



Když se s ním Jenson Button setkal vloni na Havaji v rámci tréninku před novou sezonou a měl se s ním projet i na kole, Lance Armstrong tehdy poznamenal na Twitteru. „Doufám, že nejezdí tak rychle, jako ve formuli 1.“

Oba jsou navíc dodnes kamarádi, proto byl Button nepříjemně překvapen, když se dozvěděl o dokumentech, které mluví o tom, že měl americký cyklista dopovat.
„Sen o tom, že Lance byl pravým hrdinou, vzaly za své. Je to ale správně, že komisaři zakročili,“ uznal pilot McLarenu před víkendovou GP Koreje.

Zaskočilo to i Marka Webbera, který stejně jako Button vedle cyklistiky libuje i v triatlonu. Australan přiznal, že cyklistiku miloval zejména na přelomu roku 2000, ale postupně ji přestal sledovat, právě kvůli čím dál častěji prokázaným dopingovým testům.

Ani prý nebyl překvapen, když dokument o Armstrongově údajném dopování vydal za necelých tisíc stránek.

„Je to zklamání. Teď ta zeď spadla a myslím, že Armstrong je poslední strom v té džungli, který Americká antidopingová agentura chtěla srazit. Myslím, že je to i největší strom,“ uznal i jezdec Red Bullu.

„Je však dobře, že se snaží ten sport očistit a vyslat jasnou zprávu mezi další sporty, že vás mohou dostat i bez ohledu na to, kolik jste toho dokázal,“ dodal Webber.





Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud