29. října 2012 • 15:05

Fantazie! Biker Rybařík vyhrál australskou "Tour de France v buši"

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká horská cyklistika slaví nečekaný úspěch, který se zrodil na druhém konci zeměkoule. Biker Ivan Rybařík vyhrál extrémně náročný etapový podnik Crocodile Trophy napříč Austrálií. Po devíti etapách o celkové délce 933 km zvítězil skoro o 18 minut před celkově druhým krajanem Ondřejem Fojtíkem. Ten navíc v náročném podniku triumfoval jako první Čech už v roce 2008.



Bolest, prach, bláto, řeky s hady a krokodýly. Cyklistické dobrodružství jménem Crocodile Trophy napříč Austrálií oslavuje podruhé v historii českého krále. Biker Ivan Rybařík se stal v neděli šampionem závodu, jemuž se pro jeho náročnost přezdívá Tour de France v buši.

Po 933 km a devíti náročných etapách, z nichž hned pět vyhrál, projel triumfálně cílem před druhým krajanem Ondřejem Fojtíkem, do té chvíle jediným českým vítězem z roku 2008.

Rybařík, bývalý specialista na maratony a vítěz seriálu Kolo pro život, odjel před pár lety sbírat zkušenosti do Austrálie a nyní je přetavil v životní výsledek.

Člen Rubena Rocky Trail Racing  týmu strávil na trati celkem 34 hodin. Přímo na trati mu pomáhal i majitel stáje, Ondřej Slezák, jenž dokončil celkově pátý a korunoval českou dominanci.

„Spolujezdci mi byli velkou oporou a každý den mě motivovali. Letos se mi závod povedl naprosto skvěle,“ citoval server SBS Rybaříka, jenž už v roce 2008 dojel na 6. místě.

Pro mnohé nečekaný vítěz je známý také tím, že je makrobiotikem, čili se vyhýbá živočišným bílkovinám. Z toho důvodu má hodně alternativní i speciální výživu. Místo iontových nápojů ho například k triumfu dovedla šťáva z javorového sirupu.

Crocodile Trophy je považována za nejnáročnější etapový závod světa na horských kolech. Kvůli teplotám přesahujícím 50 stupňů vypijí cyklisté denně až 17 litrů tekutin. Akci absolvují profesionálové, ale i amatéři s dobrodružnou povahou.

Crocodile Trophy (933 km): 1. Ivan Rybařík (Rubena Rocky Trail Racing) 34:08:59, 2. Ondřej Fojtík (X-sports.cz) +17:55, 3. Wolfgang Krenn (Rak.) +49:18, 4. Corry Wallace (Kan.) +1:11:06, 5. Ondřej Slezák (Rubena Rocky Trail Racing) +1:28:25.

Český cyklista Ivan Rybařík triumfoval naposledy na závodech v Austrálii
Český cyklista Ivan Rybařík triumfoval naposledy na závodech v Austrálii

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud