Ilona Kolářová
27. května 2013 • 14:15

Biker Kulhavý si namlátil, ale v úterý do schodů pojede

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biker Jaroslav Kulhavý v závodě Světového poháru v Novém Městě tvrdě dopadl na kameny a narazil si ruku a kolena. Exhibiční závod Pražské schody v úterý v Praze na Hradčanech ale pojede. Olympijský šampión změří síly s dalšími 42 borci, z nichž dva se rovněž vyhráli olympiádu.



Miguel Martínez, který triumfoval v Sydney 2000, se v sedmatřiceti letech vrací do velké cyklistiky. „To, že v Praze pojedu, znamená, že ještě nejsem starý,“ směje se. „Klidně si troufnu i na vítězství.“  V hlavním městě startoval už devětkrát, z toho třikrát vítězně. Velký Kulhavého rival Julien Absalon vyhrál olympiádu dokonce dvakrát, v Aténách 2004 a o čtyři roky později v Pekingu.

Kromě hvězdné trojice účast potvrdil i španělský fenomén José Antonio Hermida, mistr světa 2010. „V Novém Městě jsem nedokončil, tak si proti kvalitním soupeřům teď můžu spravit chuť,“ těší se loňský vítěz Schodů.

Potlučený Kulhavý v pondělí začal zvolna s tréninkem. Otok zápěstí se zmenšil, ale pořád ho dost bolelo. „Na sto procent ale startovat bude,“ potvrdil jeho manažer Zdeněk Löffelmann.

Závod se jede tradičně na hodinu a jedno kolo, program začíná v 16 hodin, hlavní závod o dvě hodiny později. Trasa vede uličkami Malé Strany a Hradčan. Start je v Nerudově ulici, cíl na Hradčanském náměstí. Během každého okruhu, který měří 1400 metrů, musí závodníci zdolat 128 zámeckých schodů i náročný sjezd na Jánský vršek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud