3. září 2014 • 14:42

Vuelta ztratila favorita Quintanu. Opět upadl a ze závodu odstoupil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana odstoupil z Vuelty. Jeden z hlavních favoritů na celkové vítězství měl pád v úterní časovce a poté, co skončil na zemi i v dnešní jedenácté etapě, své účinkování v závodu ukončil.



Vítěz letošního Gira d'Italia Quintana odstartoval do dnešní etapy po pádu v časovce s bolavým kotníkem a kyčlí. V pelotonu absolvoval zhruba dvacet kilometrů, než se zapletl do další nehody. Jeden z lídrů týmu Movistar poté zamířil na vyšetření do nemocnice a letošní Vuelta pro něj skončila.

Čtyřiadvacetiletý Quintana měl přitom závod dobře rozjetý. V neděli se před volným dnem dostal do vedení a úterní časovku absolvoval v červeném trikotu lídra. Ten mu však štěstí nepřinesl - kolumbijský vrchař nezvládl pravotočivou zatáčku a skončil ve svodidlech. Ošklivě se potloukl, ztratil několik minut času a vypadl z elitní desítky celkového pořadí. Přesto doufal, že se ještě v kopcích vrátí alespoň na stupně vítězů.

Po Quintanově odstoupení zůstal jediným lídrem Movistaru Španěl Alejandro Valverde, jenž před dnešní etapou ztrácel na vedoucího krajana Alberta Contadora 29 sekund.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud