4. května 2015 • 13:26

Kreuziger bude na Giru jedním z hlavních Contadorových pomocníků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Roman Kreuziger bude na blížícím se Giru d'Italia jedním z hlavních pomocníků Španěla Alberta Contadora, jenž bude útočit na celkové vítězství. Osmadvacetiletý člen týmu Saxo-Tinkoff se slavného závodu zúčastní potřetí, v roce 2011 tam obsadil páté místo.



Giro startuje v sobotu v San Remu a Contador bude patřit k jeho hlavním favoritům. Kreuziger by mu měl být společně s Italem Ivanem Bassem a Australanem Michaelem Rogersem k ruce v nejtěžších kopcovitých etapách.

"Je to velmi silné vrchařské trio. Jsem přesvědčen o tom, že Alberto bude mít kolem sebe kvalitní tým," uvedl sportovní ředitel týmu Steven de Jongh, jenž si pochvaloval Kreuzigerovy výkony z posledních týdnů. "Na ardenských klasikách bylo vidět, že Roman je ve skvělé formě," řekl.

Kreuziger obsadil v dubnu čtrnácté místo na závodu Amstel Gold Race, byl jedenáctý na Valonském šípu a kvalitní výsledky korunoval na slavné klasice Lutych-Bastogne-Lutych, kde dojel po aktivním výkonu pátý.

"Strávil jsem pár dnů odpočinkem po ardenských klasikách a cítím, že jsem v dobré formě. Teď už se plně soustředím na Giro. Chci udělat všechno pro to, abych pomohl našemu lídrovi Albertu Contadorovi k vítězství," uvedl český cyklista na týmovém webu.

"Jel jsem Giro dvakrát, v roce 2011 a 2012, a mám ten závod rád kvůli zemi a jejím lidem. I když Giro není tak stresující jako Tour de France, není o nic lehčí! Stoupání jsou kratší, ale velmi prudká a intenzivní," řekl Kreuziger. Jeho páté místo z roku 2011, jež předvedl o dva roky později na Tour de France, je nejlepším českým výsledkem na Grand Tour. V roce 2012 byl na Giru patnáctý.

Podobnou roli jako Kreuziger bude na Giru plnit Leopold König, jenž bude vrchařským pomocníkem lídra týmu Sky Richieho Portea z Austrálie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud