10. září 2015 • 14:00

Sáblíkovou přepadla dopingová kontrola. Šikana, zlobil se kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopingoví komisaři dnes zkomplikovali Martině Sáblíkové ráno plné příprav na odlet do Richmondu, dějiště mistrovství světa v silniční cyklistice. Tam bude Sáblíková usilovat o zajištění místa pro olympijské hry příští rok v Riu de Janeiro.



Rychlobruslařskou šampionku zastihla dopingová kontrola ráno v 6:40. Místo ve čtvrt na osm, jak měla v plánu vyrazit do metropole, pak opustila domovský Žďár nad Sázavou až v 8:30. S hodinovým zpožděním proto dorazila i na tiskovou konferenci, ale odlet do zámoří nakonec ohrožen nebyl.

"Martinu přepadla dopingová kontrola paradoxně poněkolikáté v den odjezdu. Věděli - i pan Chlumský, který to má (v Antidopingovém výboru ČR) na starosti - že Martina má další den napsanou možnost dopingového testu, kdy bude k zastižení přímo v Richmondu. Podle mého je tohle absolutní šikana," zlobil se trenér Petr Novák.

Sáblíková vyráží na cyklistické MS: Chci na letní olympiádu
Video se připravuje ...

"Není to rychlobruslení, ale cyklistika. A zařizovat vše na cestu není jednoduché," dodal Novák.

Sáblíková přijala celou záležitost s o něco větším nadhledem, i když přiznala, že to pro ni znamenalo zbytečnou komplikaci před dlouhou cestou.

"Neřekla bych, že to je úplně šikana. Beru to normálně. Ale měli na tu kontrolu pět dní a přijeli poslední den, kdy jim muselo být jasné, že odlétám, a tím pádem to bylo hodně nepříjemné. Měla jsem všechno připravené, ale před tou náročnou cestou se to přece jen protáhlo," uvedla Sáblíková.

Zdůraznila přitom, že s dopingovými kontrolami nemá obecně žádný problém. "Ty dveře vždycky otevřu, protože nemám co skrývat, v tom problém není. Ale překvapuje mě, že jsem byla pět dní doma a oni si vyberou až ten poslední den. Kdyby to bylo třeba včera ráno, tak nemůže nikdo nic říct. Ale takhle ráno před odjezdem...," podivovala se Sáblíková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud