13. října 2015 • 07:45

Rocker Sagan zase řádil: Rozbil sklo, aby oblékl mistrovský dres

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I na premiérovém galavečeru Mezinárodní cyklistické unie (UCI) v sobě slovenský šampion Peter Sagan nezapřel pověst šoumena. Místo obleku přišel na pódium ve stylu motorkáře, a byť dostal duhový dres pro mistra světa zasklený, neváhal obraz rozbít a dres si oblékl.



Když pětadvacetiletý rodák ze Žiliny před dvěma týdny vybojoval v Richmondu po úniku titul mistra světa, kromě emotivních vyjádření o svých pocitech po závodu vyslal do světa i poselství. "Pojďme změnit tento svět!" burcoval. A když v neděli v Abú Zabí po skončení etapového závodu oceňovala UCI nejlepší jezdce sezony, znovu byl v centru pozornosti.

Na pódium si přišel pro trofej v černé kožené bundě, červeném tričku a vysokých botách, a když mu předseda unie Brian Cookson předával zarámovaný dres, předvedl oslavné gesto se zaťatou pěstí. Načež sklo rozbil a v trikotu pózoval fotografům.

"Jsem velmi hrdý na tento duhový dres a doufám, že budu dobrý mistr světa. Tento dres je možná trochu těžký, ale pokusím se jezdit co nejlépe. Jsem šťastnější než všichni, co se radují ze mě," prohlásil na slavnosti v Abú Zabí.

Společně se Saganem UCI ocenila i dalších 16 cyklistických osobností včetně šampionů letošních Grand Tours: Brita Chrise Froomea (Tour de France), Španěla Alberta Contadora (Giro d'Italia), Itala Fabia Arua (Vuelta) či vítěze světového žebříčku sezony Alejandra Valverdeho ze Španělska.

VIDEO: Podívejte se na rozhovor s Peterem Saganem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud