28. února 2016 • 20:00

Další Vakočova paráda! O víkendu si dojel pro druhé vítězství

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé vítězství během víkendu vybojoval český cyklista Petr Vakoč. Po sobotním triumfu v Classic Sud Ardéche vyhrál ve Francii další jednorázový závod Drome Classic. V závěru 204 kilometrů dlouhé trasy český šampion porazil ve spurtu Belgičana Jana Bakelantse.



"Mám obrovskou radost, že se mi povedlo znovu vyhrát. Je to fakt neskutečné. Byl to další těžký závod na úzkých silnicích, takže jsme museli být celou dobu vpředu a bojovat o pozici," uvedl Vakoč na webu svého týmu Etixx-Quick Step.

Třiadvacetiletý český cyklista jezdí v úvodu sezony ve výborné formě. Minulý týden byl celkově pátý a nejlepší z mladých jezdců na etapovém závodě Haut Var, v tomto týdnu skončil druhý na jiném etapovém závodu Kolem Provence a rovněž zvítězil mezi mladíky.

O víkendu se dočkal i vítězství, a to hned dvakrát. "Jestli jsem byl včera pod tlakem, tak dneska jsem jel uvolněně. Všechno šlo podle plánu. Mám radost, že jsem první, kdo dokázal získat double z těchhle dvou závodů. Vítězství přišly po tvrdé přípravě. Makal jsem na tom, abych uspěl v první části sezony a jsem rád, že se to vyplatilo takhle brzy," uvedl Vakoč.

Jeho stáj Etixx-Quick Step je s patnácti triumfy v úvodu cyklistické sezony jasně nejúspěšnějším týmem. Příští sobotu čeká Vakoče start v italské závodu Strade Bianche, kde bude obhajovat loňské prvenství jeho týmový kolega Zdeněk Štybar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud