19. března 2016 • 18:57

Štybar na klasice do San Rema trefil psa. Snad se nezranil, napsal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jarní cyklistickou klasiku Milán - San Remo vyhrál ve spurtu navzdory předchozímu pádu Francouz Arnaud Démare před Britem Benem Swiftem a Belgičanem Jürgenem Roelandtsem. Nejlepší z českých cyklistů byl v cíli nejdelší jarní klasiky Roman Kreuziger na 56. místě. Zdeňka Štybara potkala nehoda, srazil na trati psa a dojel s velkou ztrátou.



Démare byl 30 kilometrů před cílem účastníkem jednoho z mnoha dnešních pádů, ale vrátil se do pelotonu a v závěrečné rovince byl nejrychlejší. Stal se prvním francouzským vítězem závodu od primátu Laurenta Jalaberta v roce 1995. Ještě půl kilometru před cílem mohl pomýšlet na triumf Kolumbijec Fernando Gaviria, ale upadl.

Nehoda potkala i jeho týmového kolegu Zdeňka Štybara. "Doufám, že pes, do kterého jsem narazil v plné rychlosti při sjezdu z Cipressy, není zraněný," napsal Štybar na twitteru. Sedmý cyklista předloňského pořadí závodu tentokrát skončil s velkou ztrátou na 142. místě.

Během závodu byl dlouho vidět Jan Bárta v dresu stáje Bora Argon, jeho skupinu však peloton dostihl 25 kilometrů před koncem. Bárta projel cílem na 70. příčce se ztrátou 98 vteřin na vítěze, Kreuziger byl o čtrnáct příček výš a zaostal za Démarem o 36 vteřin.

Organizátoři museli v průběhu závodu narychlo změnit část plánované trati kvůli sesuvu půdy. Peloton mezi Voltri a Arenzanem místo zamýšleného úseku zamířil na dálnici A10 a o čtyři kilometry si prodloužil 291 kilometrů dlouhou trať. Velké padající kameny podle italských médií poničily tři auta a zranily dva chodce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud