24. května 2016 • 09:44

Sagan do Astany? Chystá se hvězdný přesun za 135 milionů

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva profesionální cyklistické týmy mají s koncem roku zmizet z hlavní mapy; vedle stáje Tinkoff, která však nadále bojuje o získání velkého partnera a pokračování, ohlásil svůj konec oficiálně tým I AM Cycling. Odtud bude k mání 28 jezdců, ale žádný vyloženě hvězdný. Skutečná bomba tiká právě za dveřmi Tinkoffu. V případě krachu by byl volný mistr světa Peter Sagan, a server CyclingNews přišel s novinkou, že na laně ho má kazašská Astana, jedna z nejbohatších formací profesionální cyklistiky. Za pět milionů eur plus bonusy od dodavatele kol má být Sagan možná už její.



Přestupové okno v cyklistice je sice pro oči veřejnosti stále zavřené, ale jednání jsou intenzivní, o tom není sporu. Nový kontrakt s týmem Sky podepsal jeden z jeho nejdůležitějších vojáků Geraint Thomas, tamtéž s novou smlouvou míří i Owain Doull.

Není divu, že jasno bude mít co nevidět i Sagan. Do jednání s ním vstoupil už Etixx-Quick Step, kde by se mistr světa stal kolegou Zdeňka Štybara nebo Petra Vakoče, podle CyclingNews má nyní ale velkou šanci Astana.

Kazaši by vzali rovnou celý balíček, čítající Saganova bratra Juraje, důležitého pomocníka, a další členy jeho štábu.

Opět se zmiňuje výrazná role výrobce kol Specialized, který má stát i za Saganovým zvažováním účasti v olympijském závodě horských kol.

Tinkoff je na hraně poté, co jeho zřizovatel Oleg Tiňkov opouští svět profesionální cyklistiky. Týmový manažer Stefano Feltrin se sice ještě snaží situaci zachránit jednáním s dalšími partnery, rozhodovat o budoucnosti se má ale už brzo. V období do Tour de France (jede se v červenci) budou karty na stole. Je logické, že zájemci o Saganovy služby krouží kolem.

Bývalý cyklista Alexander Vinokurov, nyní manažer Astany, nebyl na začátku týdne k dispozici pro vyjádření, na dva dny opustil Giro. Jedná právě se Saganovými lidmi? Není to vyloučené.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud