16. října 2016 • 19:05

Šampion Sagan: Jsem stále v šoku, slavit snad budeme i po půlnoci

Autor: pav, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Peteru Saganovi se podařilo obhájit titul mistra světa a další rok stráví v duhovém trikotu. Slovenský cyklista byl bezprostředně po protnutí cílové pásky ještě v šoku, ale radost neskrýval a chválil i svoje krajany.



Nemůžu tomu uvěřit, stále jsem v šoku. Tak zněla první slova staronového mistra světa. Rodák ze Žiliny se stal teprve šestým cyklistou v historii, kterému se titul podařilo obhájit. Nezastavilo ho ani úmorné vedro, ani silný vítr.

"Na trati foukal protivítr a já jsem byl poslední jezdec, který se dostal do vedoucí skupiny, když se začal balík trhat. Nakonec se rozhodlo ve sprintu, kde jsem využil svoji šanci."

Saganovi paradoxně pomohlo, že ho jeden ze soupeřů nechtěl pustit dopředu tak, jak plánoval. "Útočil jsem trochu zezadu. Měl jsem i štěstí, chtěl jsem jet středem, ale Nizzolo mě tudy nepustil. Musel jsem tak jet podél bariéry, což byla nakonec nejlepší pozice. Kdybych šel přes Nizzola, asi bychom oba spadli," okomentoval situaci, která nastala před cílovým sprintem.

Slovenský cyklistika Peter Sagan ukázal svoji dominanciFoto Reuters

Sagan měl velkou radost i ze slovenských fanoušků, kteří ho přijeli do dalekého Dauhá podpořit, a pochválil i svoje kolegy. "Děkuju všem slovenským fanouškům, cítil jsem jejich podporu, vytvořili mi nejlepší atmosféru. Skvělou práci pro mě odvedl i Michael Kolář, stejně jako můj bratr Juraj, který z naší skupiny vypadl."

Co čeká dvojnásobného mistra teď? Samozřejmě oslavy. "Minulý rok v Americe všude zavírali už o půlnoci," vzpomněl na večer po minulém triumfu.  

Nedělní noc v katarské metropoli se pro slovenského šampióna a jeho tým asi ještě protáhne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud