4. dubna 2017 • 10:34

König přijde o Giro! Zkusil jsem všechno, už nemá smysl čekat, řekl

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Leopold König se musí vzdát snu o útoku na medailové pořadí na letošním 100. ročníku slavného závodu Giro d’Italia. Potíže s kolenem, které má od začátku sezonu a kvůli nimž absolvoval jen jednu etapu na začátku sezony, se mu nepodařilo vyléčit do takové míry, aby mohl doufat, že bude na začátku května na startu. Nyní se začne připravovat na druhou polovinu sezony.



Informace o odstoupení Leopolda Königa, českého vrchaře a specialisty na největší třítýdenní etapové závody, potvrdila jeho stáj BORA-hansgrohe. Zpráva přišla den poté, co König nenastoupil na start etapového závodu Okolo Baskicka, který měl být jeho generálkou na Giro.

„Leo může trénovat v nižší intenzitě, ale kdykoliv se přiblíží víc svému limitu, bolest v koleni ho omezuje. Tento problém se vyskytoval taky v minulé sezoně. Lékaři týmu, po dohodě se sportovními řediteli a Leem, se rozhodli pro odpočinek bez závodění na kole a plnému vyléčení problému s kolenem,“ sdělil tým.

Zklamaný König potvrdil, že rozhodnutí odkládal z týdne na týden a doufal, že mu zdravotní stav umožní trénovat naplno.

„Zkusil jsem opravdu všechno. Necítil jsem bolest při volnějším tempu, proto jsem nepřestával trénovat a doufat. Bohužel jsem při tvrdším tréninku vždy pocítil bolest a musel zase zvolnit. Takže jsme se rozhodovali z týdne na týden, což v tomto bodě už přestalo mít smysl,“ podotkl český cyklista.

König v Síni slávy Sportu: Cyklistika je bolest a trápení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud