21. června 2019 • 18:07

Hirt byl ve Švýcarsku opět s nejlepšími, v královské etapě dojel pátý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Jan Hirt skončil pátý v královské sedmé etapě závodu Kolem Švýcarska a stejné místo mu patří i celkově. Pro vítězství si dojel Kolumbijec Egan Bernal, jenž tak zvýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí.



Hirt po čtvrtečním čtvrtém místě znovu potvrdil, že si do Švýcarska přivezl dobrou formu z Gira d'Italia, kde byl před měsícem druhý v jedné z nejtěžších etap. Dnešní 216,6 km dlouhá etapa vrcholila více než dvanáctikilometrovým stoupáním nejvyšší kategorie do průsmyku St. Gotthard a český jezdec týmu Astana se v něm držel s nejlepšími.

Konkurenci neměl dvaadvacetiletý Bernal, jenž se od soupeřů odpoutal zhruba dva kilometry před finišem a dojel si osamoceně pro vítězství. S odstupem 23 sekund dorazila do cíle dvojice z týmu Bahrajn-Merida Domenico Pozzovivo z Itálie a Rohan Dennis z Austrálie.

Hirt byl o dalších 11 sekund zpět v tříčlenné skupince s Rakušanem Patrickem Konradem a Belgičanem Tiesjem Benootem.

V průběžném pořadí vede Bernal před Dennisem už o 41 sekund. Mistr světa v časovce ale bude mít šanci svou ztrátu snížit v jízdě proti chronometru na 19,2 km v Gomsu. Třetí je s odstupem 1:13 Konrad, na něhož Hirt ztrácí jen šest sekund. O dvě sekundy je před českým vrchařem ještě Pozzovivo, který ho odsunul ze čtvrté pozice, jež mu patřila po čtvrtku.

Druhý český cyklista v závodě Roman Kreuziger dnes dojel na 24. pozici, která mu patří i celkově.

Bernal se svými výkony ve Švýcarsku pasoval do role jednoho z favoritů blížící se 106. Tour de France. Letošní vítěz březnového závodu Paříž-Nice je zároveň velkou nadějí smůlou provázeného týmu Ineos, jehož hlavní hvězda Chris Froome je po hrozivém pádu z minulého týdne vyřazena do konce sezony. Bývalý tým Sky navíc ztratil ve Švýcarsku loňského šampiona Tour Gerainta Thomase, jenž musel po úterním pádu ze závodu odstoupit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud