18. června 2008 • 13:16

Česká cyklistická elita na jihu Čech

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni nejlepší čeští cyklisté včetně současné jedničky Romana Kreuzigra se představí na domácím šampionátu, který se uskuteční v příštím týdnu od úterý do neděle na jihu Čech.



Po mnoha letech bude program domácího mistrovství kompletní a vedle silničních závodů a časovky jednotlivců se na něm bude bojovat i v časovce dvojic a družstev.


Vedle Kreuzigra budou patřit k největším favoritům jezdci PSK Whirlpool Hradec Králové v čele s obhájcem titulu ze závodu jednotlivců Tomášem Bucháčkem. Nejvyšší ambice mají i jezdci Sparty Praha či Windoor's Příbram.

Mezi ženami slibuje napětí časovkářský souboj trojice Lada Kozlíková, Tereza Huříková, Martina Sáblíková. Úspěšná rychlobruslařka Sáblíková dokonce poprvé ve své kariéře pojede i závod s hromadným startem i časovku dvojic.

Šampionát je společný pro české a slovenské cyklisty. Časovka družstev a dvojic se uskuteční v Nové Bystřici, časovka jednotlivců v Třeboni a silniční závody v Jindřichově Hradci.

"Snažili jsme se přizpůsobit cyklistiku lidem, proto jsou všechny starty situovány do centra měst. Není to ale nic výjimečného, v centrech měst se jezdí i některé etapy třeba Tour de France nebo Gira d'Italia," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel závodu Jan Hájek.

Tratě budou v letošním roce kompletně uzavřené v obou směrech, takže by se neměla opakovat situace z loňska, kdy musela být v Domašově zrušena časovka po skandálním průběhu za plného provozu.

Na trasu závodu budou moci pouze některé autobusy, které však projedou za doprovodu pořadatelů nebo policie, čímž by měl být zajištěn hladký průběh.

Program:

24. června, Nová Bystřice: 15:00 časovka družstev muži (78 km), junioři (52 km), časovka dvojic ženy a juniorky (26 km).

26. června, Třeboň: 15:00 časovka jednotlivců - muži (40 km), junioři, ženy, juniorky (všichni 20 km),

28. června, Jindřichův Hradec: závod s hromadným startem - ženy a juniorky (78 km), junioři (117 km)

29. června, Jindřichův Hradec: závod s hromadným startem - muži elite a do 23 let (195 km).

Články odjinud


Články odjinud