25. června 2008 • 21:00

Pražské schody vyhrál Paulissen

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězem 15. ročníku exhibičního závodu na horských kolech Pražské schody se stal belgický reprezentant Roel Paulissen. Druhý skončil Čech Jaroslav Kulhavý, třetí Jan Škarnitzl.



V předchozích letech závodu počasí přálo, ale dnes se proti němu spiklo, a dokonce přinutilo pořadatele zkrátit trať. Přibližně po 40 minutách se totiž spustil prudký liják a kvůli přívalům vody začali rozhodčí zvonit do posledního okruhu už po 45 minutách místo po hodině závodu. V té době jela v čele pětičlenná skupina, která si to také rozdala o vítězství.

Vpředu od začátku jezdili Paulissen, Švýcar Florian Vogel, Kulhavý, Škarnitzl, Milan Spěšný, Tomáš Vokrouhlík a Martin Zlámalík. Ten však v polovině závodu začal zaostávat a k čelu se naopak dotahoval vítěz předchozích dvou ročníků Švéd Fredrik Kessiakoff, jenž však v závěru tempu soupeřů nestačil a skončil osmý.

"Takový závod jsem ještě nezažil. Při startu sluníčko a vedro, v závěru liják, který znemožňoval prakticky závodit. Jsem rád, že jsem nespadl, jsem rád za druhé místo," řekl v cíli zcela promočený Kulhavý.

Výsledky:
1. Paulissen (Belg.) 46:27, 2. Kulhavý (Michelin Specialized), 3. Škarnitzl (dimp Giant) oba -1, 4. Vokrouhlík (Factor Bike team) -2, 5. Ježek (Spinning MB) -10, 6. Craig (USA) -20.

Články odjinud


Články odjinud