18. května 2009 • 22:29

Raboně zastavil defekt, dojel poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Defekt připravil českého cyklistu Františka Raboně o šanci na úspěch v dnešním prologu závodu Kolem Katalánska. Vítěz úvodní časovky z nedávného podniku Kolem Romandie dnes obsadil v Lloret de Mar na trati dlouhé 3,6 kilometru poslední místo.



Český závodník dojel se ztrátou jedné minuty a 14 sekund na prvního Thora Hushovda z Norska.

"Měl jsem defekt už po 200 metrech a místo na speciálu jsem musel dojet na normálním silničním kole," uvedl pro ČTK Raboň, kterému po úvodním dílu sedmidenního závodu patří 163. příčka.

Před necelým měsícem ve Švýcarsku člen stáje Columbia-Highroad zářil. Dvakrát vystoupil na stupně vítězů a dva dny jel ve žlutém trikotu vedoucího závodníka.

Následně dostal místo plánovaného startu na Giro d'Italia volno a nyní se chystá na případnou účast na Tour de France.Stejné plány má Hushovd, který o jednu sekundu porazil domácího favorita Alejandra Valverdeho a zopakoval si loňské prvenství v prologu.

"Nečekal jsem to, protože tohle je můj první závod v přípravě na Tour. Loni jsem tu byl v lepší formě, ale dobře jsem znal trať, což je výhoda," řekl agentuře Reuters norský cyklista, jehož cílem na Tour bude zelený trikot pro nejlepšího spurtéra.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud