4. srpna 2009 • 22:25

Vinokurov: Moje budoucnost je Astana

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kazašský cyklista Alexander Vinokurov se po odpykání dvouletého trestu za doping dnes poprvé představil v oficiálním závodu. V nepříliš významném 45 kilometrů dlouhém kritériu okolo Castillon-la-Bataille obsadil sedmé místo.



"Je to jedinečný pocit mít na sobě znovu dres. Je to jako vrátit se do rodiny. Potřebuju trochu času, ale vrátím se rychle," rozplýval se pětatřicetiletý cyklista, který svou vinu v dopingovém případu z Tour de France 2007 vždy popíral.

Dnes závodil s čistým dresem bez sponzorských nápisů pouze s nápisem "Vino navždy".Svou budoucnost by rád spojil znovu se stájí Astana, za kterou před dvěma lety jezdil a po dopingu z ní byl vyloučen.

Její představitelé se však k možné spolupráci stavějí neutrálně.Astana právě kvůli špatné pověsti po Vinokurovově prohřešku nebyla k loňském ročníku Tour pozvána, nyní již pod vedením vítězného Alberta Contadora jasně kralovala.

"Doufám, že zde Alberto vydrží. Rád bych pro něj pracoval, ale rozhodnutí zůstává na něm," dodal k možnému Contadorovu odchodu stříbrný olympijský medailista ze Sydney.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud