14. října 2010 • 14:26

Contador se nezúčastní prezentace Tour De France

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující král Tour de France Alberto Contador se příští úterý nezúčastní prezentace příštího ročníku tohoto nejslavnějšího světového závodu. Španělský cyklista na sebe nechce v Paříži strhávat mediální pozornost, která by se vzhledem k jeho současné dopingové kauze dala předpokládat.



Contador měl na letošní Tour pozitivní dopingový test na clenbuterol a Mezinárodní cyklistická unie (UCI) ho až do vyřešení případu suspendovala.

"Doufali jsme, že verdikt UCI padne dříve než v úterý a Alberto dokáže svou nevinu. Ale za této situace si nedokážu představit, že by se v Paříži objevil," řekl cyklistův mluvčí Jacinto Vidarte dnešnímu vydání deníku L'Équipe.

Sedmadvacetiletý Contador postavil svou obranu na tom, že zakázaná látka v těle pocházela z kontaminovaného masa. Kromě toho se však v jeho krvi našly stopy po změkčovadlech plastů, což by mohlo ukazovat na užití nedovolené transfuze. Slavnému jezdci tak hrozí, že přijde o své letošní vítězství na Tour a dostane dvouletý zákaz činnosti.

"Prezentace Tour není v současnosti naší prioritou. Alberto preferuje vynechat oficiální představení a raději být v červenci roku 2011 sám na startu," dodal Vidarte.

Prezentace v pařížském Kongresovém paláci by se mělo zúčastnit zhruba 40 jezdců zastupujících 28 týmů. Budou mezi nimi například korunní princ Tour Andy Schleck, vítěz Gira d'Italia Ivan Basso či elitní spurtér Mark Cavendish.

Chybět bude letošní vítěz bodovací soutěže na Tour Alessandro Petacchi, jehož podobně jako Contadora vyšetřují doma v Itálii kvůli dopingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud