23.9.2019 • 05:00

Tajemství Ronaldova úspěchu? Toto jste možná o jeho tréninku nevěděli

Vstoupit do diskuse
0

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo patří mezi fyzicky nejdisponovanější hráče světa. Podle lékaře Juventusu Turín má ve svých čtyřiatřiceti letech fyzickou kapacitu 20letého hráče. Výsledky fyzického testu ukazují, že jeho tělo tvoří z 50 procent svaly a jen ze sedmi procent tuk. Kromě toho byl Ronaldo v loňském roce vyhlášen jako nejrychlejší hráč Mistrovství světa ve fotbale. Během hry mu byla naměřena rychlost 34 km/h. Co je tajemstvím jeho úspěchu, a proč se dokáže už léta držet na vrcholu?



Trénink

Ronaldo je známý svou pílí a vysoce disciplinovaným životním stylem. Nesportuje jen v rámci týmových tréninků, ale i doma, kde má k dispozici vlastní posilovnu. Na sociálních sítích často sdílí fotky a videa, na kterých ukazuje, jak cvičí s vlastní vahou, na strojích nebo plave.

Pro web Goal.com prozradil, že každý jeho trénink začíná v podstatě stejně. "Na začátku si dáme na rozehřátí vždy několik koleček kolem hřiště nebo děláme jiné kardio cvičení. Na to byste měli myslet i při tréninku doma nebo v posilovně. Můžete se například zahřát na běžícím páse nebo si dát pár minut na kole," doporučuje.

Před časem umožnila více nahlédnout pod pokličku Ronaldova tréninku společnost Nike, která je jeho dlouholetým sponzorem. Ronaldo a jeho trenér Joaquin Sanda ve spolupráci se značkou vydali dva tréninkové plány, které vycházely z rutiny portugalského hráče.

Dvojice připravila 15minutové video, které zahrnuje devět cviků na posílení středu těla. „Silný střed stabilizuje celé tělo, udržuje svalovou i kloubní stabilitu a umožňují správnou biomechaniku. To je pro Cristianovo zdraví i výkon zásadní,“ prozradil trenér Sanda.

Kromě toho sdíleli také videotrénink zaměřený na dolní polovinu těla. Opět kladli důraz na to, aby cviky mohl provádět každý doma bez nutnosti vlastnit speciální pomůcky nebo stroje. „Cvičtě zkrátka tam, kde můžete. Zacvičite si třeba v ložnici, když se ráno probudíte nebo naopak před spaním. Pokud budete cvičit pravidelně, bude to daleko snazší, protože se z toho stane zvyk,“ nabádá Ronaldo. Oba tréninky si můžete zdarma prohlédnout v aplikaci Nike Training.

Takto snídá slavný fotbalista Cristiano Ronaldo.
Takto snídá slavný fotbalista Cristiano Ronaldo.

Regenerace

Trénink je však podle Ronalda jen polovina úspěchu. Důležité je myslet také na správnou regeneraci.

„V tréninku a odpočinku musí být rovnováha. Abyste z tréninku dostali maximum, je potřeba především dostatek spánku. Spánek pomáhá k regeneraci svalů, což je pro sportovce skutečně důležité,“ řekl fotbalista pro web Goal.com.

Kromě spánkové hygieny však Ronaldo přispívá k regeneraci svalů i ledovými lázněmi, protahováním nebo plaváním.

Stravování

Cvičení a správnou regeneraci doplňuje Ronaldo také přísným stravovacím plánem. „Dobrý trénink musí být spojen s kvalitním jídlem. Jím stravu s vysokým obsahem bílkovin, spoustou celozrnných sacharidů, ovoce i zeleniny," řekl. Kromě toho se snaží vyhýbat alkoholu, slazeným nápojům a zpracovaným potravinám.

„Pokud pravidelně trénujete, je důležité udržovat vysokou hladinu energie, aby vaše tělo podporovalo lepší výkon. Někdy jím až šest menších jídel denně, abych měl dostatek energie provést každou fázi tréninku na co nejvyšší úrovni,“ prozradil slavný fotbalista na závěr.

Hrajte o sluchátka za 3490 korun. Přihlaste se na závod iSport LIFE a získáte k tomu funkční tričko zdarma>>>


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}