25.1.2020 • 05:00

Hra končí, přátelství zůstává. Jak je to mezi Wozniackou a Williamsovou?

Vstoupit do diskuse
0

Že je sport jen o rivalitě? Ale kdeže! Tenistky Serena Williamsová a Caroline Wozniacká jsou důkazem, že i ve sportovním světě může existovat pravé přátelství. Jak reagovala Williamsová na odchod své dobré kamarádky do sportovního důchodu? A jak Wozniacké pomohla překonat nejtěžší období jejího života?



Letošní Australian Open byl posledním turnajem pro vítězku třiceti titulů ve dvouhře Caroline Wozniackou. Bývalá světová jednička ohlásila odchod z tenisové scény na začátku prosince. "Dosáhla jsem na kurtech všeho, o čem jsem kdy mohla snít," uvedla tehdy dánská hráčka, která se už delší dobu potýká s revmatoidní artritidou.

Serena Williamsová a Caroline Wozniacká jsou dlouholetými kamarádkami
Serena Williamsová a Caroline Wozniacká jsou dlouholetými kamarádkami

Svou kariéru zakončila Wozniacká ve třetím kole Australian Open, kde nestačila na tuniskou hráčku Ons Džabúrovou. Rozloučení s profesionální dráhou se neobešlo bez emocí. Bývalé světové jedničce tleskali diváci ve stoje a na kurt za ní přispěchala i její rodina. Jeden z nejbližších lidí tu však přeci jen chyběl. Její dlouholetá přítelkyně Serena Wiliamsová v ten samý den absolvovala zápas proti Číňance Qiang Wangové ve vedlejší aréně.

Stejně jako pro Wozniackou skončil turnaj ve čtvrtfinále i pro Williamsovou. Když se jí novináři na tiskové konferenci zeptali, co říká na odchod své kamarádky do sportovního důchodu, Williamsová se neubránila slzám.

„Už jsme spolu mluvily v šatně. Obě jsme byly trochu zklamané z našich nevydařených zápasů. Ale není to konec světa. Věci se zkrátka dějí tak, jak mají,“ řekla Američanka. „Caroline měla úžasnou kariéru. Bože, chce se mi z toho brečet. Je jednou z mých nejlepších kamarádek na světě a na turnajích mi bude moc chybět,“ hrnuly se Williamsové do očí slzy.

Caroline se seznámila se Serenou ve svých sedmnácti letech. Na exhibici v Hongkongu hrála tehdy čtyřhru s její sestrou Venus Williamsovou. Oběma tenistkám společná hra vyhovovala, a proto se dohodly, že spolu zkusí i turnaji v Kataru, který se hrál měsíc po Australian Open.

„Myslím, že Serena si tehdy myslela: co je to za malé děcko, s kterým se tam Venus baví,“ popsala Wozniacká se smíchem první seznámení se sestrami Williamsovými.

K překvapení všech si však Serena s o devět let mladší Caroline velmi dobře rozumněly a staly se kamarádkami. Trávily společný čas na turnajích a vídaly se i během volných dnů. Nejvíce je však stmelila nešťastná událost, která potkala Wozniackou v roce 2014.

V té době blonďatá tenistka plánovala svatbu se severoirským golfistou Rorym McIlroyem. Ten ale z chystaného manželství vycouval. A důvod? „Problém je ve mně. Když o víkendu přišlo na svatební pozvánky, došlo mi, že nejsem připravený na všechny věci, které manželství obnáší,“ oznámil světu pět měsíců po jejich zásnubách McIlroy.

„Byla jsem neskutečně šokovaná, ale Serena mi pomohla. Nelitovala mě jako všichni a nechovala se, jako by někdo umřel. Byla tu opravdu pro mě, když jsem ji nejvíce potřebovala, což naše přátelství ještě posílilo, “ popsala Wozniacká.

Když se tak dánská tenistka v roce 2017 dala dohromady s bývalým basketbalistou Davidem Lee, velkou radost ze štěstí kamarádky měla i Serena a když se v loňském roce pár bral, byla to právě ona, která stála po boku své dlouholeté kamarádky jako družička.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}