16.10.2021 • 14:34

FOTO: iSport LIFE závod v Praze zná vítěze. Rozdá si to s Vémolou

Vstoupit do diskuse
0

Druhý ze série iSport LIFE závodů je za námi. Tentokrát se běžci sešli v pražském Milíčovském lese. Na akci dorazil také MMA zápasník Karlos „Terminátor“ Vémola, který vítězi věnoval speciální cenu - osobní trénink ve Vémolandu.



Ideální počasí, skvělá závodní atmosféra a hlavně více než sto zapálených běžců. To byl sobotní iSport LIFE závod s Buřinkou, který se už potřetí uskutečnil v pražském Milíčovském lese. Většina účastníků závod už dobře zná z předešlých ročníků a ráda se k němu pravidelně vrací.

„Minulý rok jsem tu byl s dcerami poprvé a i letos běží celá rodina. Loni jsem byl pátý, ale teď jsem toho moc nenatrénoval, takže uvidíme, jak to dopadne,“ prozradil před startem Petr Čechal.

Do Milíčovského lesa dorazil i patron akce Karlos „Terminátor“ Vémola, který závod odstartoval a provedl také rozcvičku. MMA zápasník ocenil především to, že kromě dospělých mysleli pořadatelé také na děti, pro které je dle slov českého bijce pohyb velmi důležitou součástí života.

„Když jsem chodil do školy, účastnil jsem se často různých běžeckých závodů. Současná generace dětí ale už tolik aktivní není. Dělat pro ně závody je za mě hodně důležité. Kdyby nebyly kategorie dětí, nebudou ani kvalitní dospělí s dobrou fyzičkou,“ chválil Vémola.

Jako první se postavili na start ti nejmenší, pro které byla připravena speciální zkrácená trať dle jejich věku. „Loni jsem tady byl poprvé a vyhrál jsem. Letos jsem to tedy chtěl zase zkusit. Na dnešek jsem se nějak speciálně nepřipravoval, chodím ale do kroužku atletiky a tam běhám docela často,“ prozradil Sebastian Matoušek, vítěz kategorie určené dětem od 9 do 14 let.

Sportovce do Milíčovského lesa přišel pozdravit osobně Karlos Vémola
Sportovce do Milíčovského lesa přišel pozdravit osobně Karlos Vémola

V jedenáct třicet přišli na řadu dospělí. Ty čekala mírně zvlněná trasa o délce 6,4 km. „Zvládl bych i víc, většinou totiž běhám desítku. Jsem tu, ale dnes s kamarádem, který by naopak uvítal, kdyby byla trasa trochu kratší. Tohle je pro nás tedy ideální kompromis,“ pochvaloval si před startem Lukáš Příbramský.

Jako první dorazil do cíle závodník Martin Olšan, a to v čase 24:10. „Dělám střední triatlon, kde se běhá zhruba 21 kilometrů. Natrénováno tedy docela mám. Závěrečné kopečky mě ale i tak docela nemile překvapily,“ usmíval se novopečený vítěz.

Kromě věcných cen, které věnoval deník Sport a generální partner Buřinka, si nejlepší běžec závodu odnesl také speciální odměnu - trénink pod vedením Karlose Vémoly.

„Člověk, který vyhraje dnešní závod, musí mít dobrou fyzičku. A přesně s takovým sportovcem bych si rád zatrénoval. Proto jsem se rozhodl, že prvnímu dospělému závodníkovi, který protne cíl, věnuju vstupenku ke mně do Vémolandu, kde si budeme moct dát pořádně do těla, “ prozradil Vémola.

A jak se na společný trénink těší samotný vítěz Olšan? „Karlose sleduju na Instagramu a už teď vím, že na tréninku s ním asi umřu,“ směje se novopečený vítěz. „Ale rozhodně se moc těším, bude to zážitek.“

CELKOVÉ POŘADÍ MUŽI:

1.      Martin Olšan, 24:10, 3

2.      Petr Janík, 25:28, 8

3.      Martin Vavrečka, 25:43, 6

4.      Ondřej Profant, 25:47, 8

5.      Libor Maňásek, 25:54, 5

CELKOVÉ POŘADÍ ŽENY:

1.      Vladimíra Holečková, 29:09, 0

2.      Vladimíra Vokůrková, 31:55, 3

3.      Zdenka Horčicová, 32:23, 5

4.      Vendula Šperkerová, 33:35, 5

5.      Jana Plešingerová, 34:37, 0

Kompletní výsledky najdete ZDE > > >

Fotografie ze závodu > > >


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}