Autor: jab
15.9.2017 • 13:02

Cinkne placka? Čeští triatlonisté budou v Rotterdamu bojovat o světové tituly

Vstoupit do diskuse
0

Se zpožděním zaviněným extrémně větrným počasím odletěla ve středu česká triatlonová reprezentace do holandského Rotterdamu. Celkem osm jejích členů se tam v pátek a v sobotu postaví na start finálového závodu ITU World Triathlon Series – Grand Final Rotterdam. Superlife drží palce a doufá v medailový úspěch!



Rotterdamský triatlon, který se uskuteční o víkendu, je finálovým závodem světového seriálu ITU World Triathlon Series.

„Vítěz této série se stane mistrem světa,“ vysvětluje manažer české reprezentace Josef Rajtr. „Body z jednotlivých závodů se sčítají, přičemž finálový závod v Rotterdamu má lepší bodovací koeficient. V kategoriích juniorů a U23, tedy závodníků do 23 let, se světová série nejezdí a vítěz Grand Final Rotterdam se tak stane mistrem světa pro letošní rok.“

Na rotterdamský závod je v tuto chvíli přihlášeno přes 3 500 závodníků ze 78 států. Závodníci kategorie Elite a U23 se utkají o světový titul na trati olympijského triatlonu, která zahrnuje 1 500 m plavání – 40 km cyklistiky a 10 km běhu, junioři závodí na poloviční distanci.

Češi doufají v první dvacítku

„Největší hvězdou českého týmu je Vendula Frintová, která se v Rotterdamu postaví na start kategorie Elite,“ uvedl Josef Rajtr. „V letech 2014 a 2016 byla v konečném pořadí MS dvanáctá, letos je na tom o něco hůře, před rotterdamským finále jí patří průběžná devatenáctá příčka.“

48členné ženské startovní pole bude mimořádně nabité. Chybět by neměla suverénka letošní série a loňská mistryně světa, Bermuďanka Flora Duffyová, dvojnásobná olympijská medailistka Nicola Spirigová či juniorská mistryně světa Ashleigh Gentleová.

Mezi muži budou v elitní kategorii soutěžit Jan Čelůstka a Jan Volár. Ani jeden z nich sice podle reprezentačního manažera vysoké ambice pro celkové umístění nemá, ale kvalitní výsledek v tomto finálovém závodě by byl dobrým završením letošní poolympijské sezony a nadějným vykročením do té příští. Hlavními kandidáty na vítězství mezi elitními muži pak určitě budou pětinásobný mistr světa Javier Gomez Noya a aktuální držitel světového titulu Mario Mola.

V kategorii do 23 let budou Česko reprezentovat Jana Macháčová, Ondřej Olšar a František Linduška. „Olšar sice vloni skončil na mistrovství světa juniorů dvanáctý, ale v kategorii U23 je to pro něj premiéra, takže jeho výsledek je těžké předvídat,“ přemítal Josef Rajtr. „Pro zkušenějšího Lindušku a Macháčovou by mohla být první dvacítka reálná, ale v této kategorii se těžko něco předem odhaduje. Závodníci se totiž na samostatných závodech této kategorie potkávají jen zřídka a chybí tedy přímé srovnání.“

Kategorii juniorů letos Česká republika neobsadila, mezi juniorkami pak bude závodit Alžběta Hrušková, která je věkem ještě dorostenka, a pak Iveta Fairaislová. Ta se vrací po zranění, letos má ale už za sebou řadu kvalitních výsledků – např. na konci července byla druhá na závodě Evropského poháru juniorů v Táboře a před dvěma týdny zvítězila v otevřeném závodě na CITY TRIATHLONU v Karlových Varech.

Časový program závodů:

Pátek

15:00 juniorky
17:00 muži do 23 let

Sobota

8:00 junioři
10:00 ženy do 23 let
12:50 muži Elite
15:35 ženy Elite


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}