23.3.2019 • 05:00

Prestižní seriál Salomon Golden Trail konečně v Česku! A hobíci budou Běhat lesy

Vstoupit do diskuse
0

České hory a lesy jsou doslova protkané běžeckými závody a mnohé z nich jsou sloučené do nejrůznějších pohárů a seriálů. V letošním roce se ale vyznavači trailu mohou těšit na některé zajímavé novinky v čele s prestižní sérií Salomon Golden Trail. Hobíky pak zaujme běžecký seriál Běhej lesy.



Salomon Golden Trail 

Seriál závodů Salomon Golden TrailFoto Salomon - Baba Kamzík

Příjemným překvapením pro nadcházející sezónu je zavedení národní série Salomon Golden Trail. Mezinárodní série Golden Trail zaštiťuje nejslavnější a nejoblíbenější horské závody světa a podobné ambice má i československá národní verze, která spojuje do jednoho poháru to nejlepší z místních závodů.

V termínovce díky tomu nenarazíte na žádný nový závod, ale stávající podniky by díky zařazení do Golden Trail měly nalákat kvalitnější konkurenci a více diváků. Právě popularizace trailu a zatraktivnění běhání po horách je hlavním cílem, proč se Salomon rozhodl rozšířit tento celosvětově úspěšný koncept i střední Evropy. Velkou motivací pro ambiciózní běžce budou nemalé prize money a v případě ovládnutí celé série i pozvání na tři závody z globální Golden Trail série.

Československý Golden Trail začíná 28. Dubna závodem Baba - Kamzík, o týden později se závodí na beskydském Perunovi, závěr května patří Valašskému Hrbu a poslední ze závodů základní části je Poludnica Run konající se 1. Června v Nízkých Tatrách. Běžci, kteří nasbírají ze dvou absolvovaných závodů nejvíce bodů budou pozvání na finále. To se nebude konat nikde jinde, než na Jesenickém maratonu 17. srpna.

Běhej Lesy

Seriál závodů Běhej LesyFoto Běhej lesy

Salomon Golden Trail není určen pouze vrcholovým a elitním běžcům. Atmosféru závodů si může užít každý běžec bez ohledu na výkonnost. Pokud jsou pro vás parametry závodů ale přece jen příliš drsné a rádi byste si zazávodili na o něco jednodušší tratích, pak by se vám mohl líbit seriál Běhej Lesy.

Na rozdíl od Golden Trail se trasy obvykle nenachází v horském prostředí, ale to rozhodně neznamená, že se bude běhat po městě. Trasy závodů Běhej Lesy obvykle vedou zvlněnou krajinou po zpevněných cestách a pěšinách.

Na výběr je z obrovského množství tratí, kde nechybí ani takové lokality jako Lednice, Karlštejn, Brdy, nebo Slavkovský les. Každá lokalita nabízí jednu delší (obvykle okolo dvaceti km) a jednu kratší (lehce přes deset km) variantu.

Atmosféra závodů okamžitě prozradí, že Běhej Lesy jsou pohodové akce, které lákají především rekreační běžce a všechny, kdo si chtějí vyzkoušet, jaké to je zazávodit si mimo asfalt. To ale neznamená, že se na startu čas od času neobjeví nějaký opravdu rychlý běžec, kterého přilákala povedená trasa.

První závod Běhej Lesy se koná 27. dubna v Lednici a každý další měsíc se můžete těšit na minimálně jeden závod až do 14. září, kdy se koná závěrečný díl seriálu v Boleticích.

Superlife Columbia závody

Medaili dostal každý z 365 závodníkůFoto Barbora Reichová (Sport)

Naše závody jsou naopak určeny hobíkům. Ať už by mělo jít o váš úplně první, nebo potřebujete kratší závod zařadit jako součást tréninku na výše zmíněné. 

Běhá se v Praze, Brně, Ostravě a Říčanech u Prahy a tratě do deseti kilometrů jsou převážně trailové. Závody vedou vždy krásnou přírodou a vyhlášené jsou přístupem organizátorů, atmosférou a občerstvením na konci běhu, které někteří nazývají rautem.

Nejbižší dubnový závod se koná v Ostravě a při registraci do 31. března získáte funkční tričko Columbia zdarma. Více naleznete na www.superlifezavody.cz.

První Superlife Columbia závod bavil. Kdo na něm nechyběl?
Video se připravuje ...

Seriál závodů Salomon Golden Trail
Seriál závodů Salomon Golden Trail

Superlife Columbia závod přilákal řadu osobností, rozcvičku vedla Strachová
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}