29.4.2019 • 09:50

Cyklista Rauchfuss druhý v první etapě závodu v marocké poušti

Vstoupit do diskuse
0

Peloton bikerů včera odstartoval první etapu náročného šestidenního závodu GARMIN TITAN DESERT 2019. Přes sto kilometrů dlouhou trať, která vede marockou pouští, zvládl z Čechů nejlépe Marek Rauchfuss. Dojel na senzačním druhém místě.



Šestidenní etapový seriál mezi písečnými dunami v Maroku letos hlásí rekordní účast jezdců. Dohromady se na start postavilo 675 účastníků z 21 zemí. Česká republika vyslala do bojů hned čtyři zástupce. Největší naděje jsou vkládány do závodníka Marka Rauchfusse. Ten roli favorita po první etapě závodu potvrzuje. Cílovou čáru projel s pouhou třívteřinovou ztrátou na vítěze a skončil druhý.

Marek RauchfussFoto GARMIN TITAN DESERT

Z prvenství se radoval Josep Betalú ze Španělska, který zaslouženě zvítězil. Musel přitom dohánět ztrátu, kterou mu způsobil rozbitý ventilek. "Když jsem se ventilek snažil opravit, ztratil jsem dvě minuty. Myslel jsem, že vítězství už je ztracené. Ale hodně mi nakonec pomohlo, že jsem dobře navigoval a zbytečně si nenajel," vzpomíná na včerejší závod Betalú, který by si letos mohl připsat na své konto již čtvrté vítězství GARMIN TITAN DESERT v řadě.

V kategorii žen dominovaly Anna Ramírez a Ramona Gabriel. Vítězky posledních čtyř ročníků spolu jely až do okamžiku, kdy Ramírez využila jiného cyklisty, se kterým soupeřce nastoupila a ujela. Získala tak cenných 44 vteřin v první etapě.

Prestižní a náročný MTB závod GARMIN TITAN DESERT 2019 potrvá až do 3. května. 

 


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}