3.5.2019 • 06:44

Pouštní závod jde do finiše. Jak si povedou čeští bikeři?

Vstoupit do diskuse
0

V královské etapě pouštního závodu Garmin Titan Desert se Češi mezi elitními závodníky rozhodně neztratili. Filip Adel dojel na čtvrtém místě se ztrátou zhruba tři a půl minuty na vítěze. Marek Rauchfuss byl v cíli o vteřinu za Filipem. 125 kilometrů dlouhý závod nakonec ovládl Francouz Sylvain Chavanel, bývalý profesionální cyklista s nejvyšším počtem startů na legendární Tour de France.



O vítězi se rozhodlo ve sprinterském souboji dvou jezdců, kteří využili svých navigačních schopností a trasu si dokázali 10 kilometrů před cílem trochu zkrátit. Celkové pořadí po 453 odjetých kilometrech stále vede Josep Betalú s náskokem téměř 3,5 minuty na druhého Guillema Muñoze, třetí Moisés Dueñas zaostává o další 2 minuty.

V ženské kategorii ovládla tuto část závodu Anna Ramírez, čímž si na své konto připsala výhru již ve čtvrté etapě v řadě. Má tak směle našlápnuto k tomu, stát se absolutní vítězkou Garmin Titan Desert.

Češi po páté etapě na desátém a sedmnáctém místě

Čeští závodníci Marek Rauchfuss a Filip Adel jsou před poslední etapou na desátém respektive sedmnáctém místě celkového pořadí. „Většina dnešní etapy připomínala spíše silniční závod bez většího převýšení. Povedlo se mi vyhrát závěrečný sprint naši skupiny. Bohužel nám zase pláchlo dvoukolo, které má díky technické a profilové nenáročnosti značnou výhodu. O další dvě příčky mě připravili ještě dva jezdci, kteří si jeli do cíle z poslední kontroly svou vlastní cestou. Pěkný překvápko v cíli,“ podělil se o dojmy z pouštního závodu Adel, který etapu dojel jako čtvrtý.

Filip AdelFoto Archiv Garmin Titan Desert 2019

Dnes čeká na účastníky šestá etapa závodu. Podle Marka Rauchfusse však poslední část s celkovým pořadím pravděpodobně příliš nezahýbe. „Máme před sebou kolem 60 kilometrů, bude to rovina, takže bych nečekal, že v celkových výsledcích dojde k zásadní změně. Samozřejmě se ještě budeme snažit, ale myslím, že karty jsou už rozdané,“ shrnul Rauchfuss.




Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}