Tereza Janovská
30. července 2018 • 18:22

To nejdrsnější z Tour! Pád z hororu, operace se sešívačkou a Sagan v krvi

Vstoupit do diskuse
0
  • Tour de France k cyklistům není zrovna přívětiváTour de France k cyklistům není zrovna přívětiváFOTO: Koláž iSport.cz

    Během letošního ročníku Tour de France se cyklisté nedokázali vyhnout celé řadě ošklivých pádů. Občas za to mohla únava, jindy nepozornost a někdy i neohleduplní diváci. Následky byly často drastické a bolest se nevyhnula ani velkým favoritům. Přesvědčte se sami.

  • Frooma vytlačili ze silnice

    Hned v první etapě si nepříjemný pád vysloužil jeden z favoritů Chris Froome. Čtyřnásobného vítěze Tour de France během jízdy nešťastně vystrčil ze silnice Rick Zabel, syn legendárního Erika Zabela. Froome při pádu narazil do směrového sloupku, naštěstí však dopadl do trávy a v závodu bez potíží pokračoval. Nakonec skončil na třetím místě.

  • Zraněný Craddock skončil poslední, zachránil ale veledrom

    Celý od krve a se zlomenou lopatkou. Přesto Lawson Craddock dokázal dokončit už čtyři etapy Tour de France.Foto Profimedia.cz

    Obrovskou smůlu si vybral už v první etapě americký cyklista Lawson Craddock. Ten po úvodních sto kilometrech ošklivě upadl, způsobil si tržnou ránu pod okem, se kterou musel na šití a zlomeninu lopatky. Přesto se rozhodl v závodu pokračovat. Etapy dojížděl poslední a přiznal, že to nebylo bezbolestné, ale díky tomu pomohl zachránit velodrom v Houstonu. Tomu totiž po svém pádu přislíbil sto dolarů za každou jím zdolanou etapu. A zvládl dojet až do Paříže! I díky podpoře fanoušků, kteří rovněž nějaké finance zaslali, se tak podařilo vybrat jen den po skončení Tour téměř celou částku a veledrom vloni poničený hurikánem zachránit.

  • Sánchez trpěl, po pádu musel na operaci

    První závažné zranění si pádem přivodil ve druhé etapě domestik stáje Astana Luis León Sánchez. Ten najel na obrubník a skončil sedřený na zemi, v bolestech se snažil ještě vrátit na kolo, ale hned zjistil, že je pokračování nemožné. A udělal dobře, v nemocnici přišli na zlomená žebra a loket, se kterým bude muset na operaci. Dočasně ho opravili se sešívačkou...

    Na řadu přišla při zranění Luise León Sáncheze i sešívačkaFoto Profimedia.cz

  • Děsivé kostky a noční můra Richieho Porteho

    V deváté etapě, která obsahovala hned několik úseků po obávaných kostkách, skončila tvrdě na zemi hned celá řada cyklistů. A konečná to byla pro jednoho z největších favoritů Richieho Porteho, který stejně jako v loni devátou etapu nedojel a musel ze závodu odstoupit. Konec obrečel v bolestech. Obávané kostky potrápily kromě něj i Chrise Frooma, Rafala Majku a další.

  • Šílenci u silnice zavinili Nibaliho pád

    Každý rok se najde plno neohleduplných diváků, kteří způsobí hned několik kolizí či minimálně nepříjemných situací. Jeden z diváků v letošním ročníku osudný pro jednoho z favoritů Vincenza Nibaliho. Ten kvůli diváky zapáleným dýmovnicím neviděl, a když jimi projížděl, zachytil se řídítky za popruh od fotoaparátu a skončil na zemi. Do cíle sice ještě zvládl dojet, okamžitě pak jel do nemocnice, kde mu zjistili zlomený obratel.

  • Smolný pád v závěru připravil Yatese o výhru

    Obrovský kus smůly si vybral v šestnácté etapě Adam Yates. Jeden z aspirantů na řadu vítězných etap se během letošní Tour trápil a pořádně se nedostal k příležitosti ukázat, co v něm je. To se změnilo v náročné šestnácté etapě, kdy dlouho bojoval v úniku. Při jednom z posledních sjezdů však vyjel ze silnice a tvrdě narazil. Do cíle dojet zvládl, na etapové vítězství ale mohl zapomenout. A přitom ho měl tak blízko.

  • Hororový pád Gilberta přes zídku a nateklé koleno

    Přímo jako z hororu vypadal pád ve sjezdu ze šestnácté etapy Philippeho Gilberta. Ten nevybral jednu zatáčku a přepadl přes kamennou zídku do zhruba třímetrové rokle. Dokázal se vyškrábat zpátky na silnici, ukázat do kamery zvednutý palec a pokračovat směrem k cíli. Byl to ale také letos poslední cíl, kterým projel. Později dal na svůj twitter fotografii svého neskutečně nateklého kolene a prozradil, že má zlomenou čéšku.

  • Sagan málem přišel o zelený trikot, narazil do skály

    Peter Sagan měl v sedmnácté etapě nehodu, do cíle dojel od krve a s rozervaným dresem.Foto Profimedia.cz

    V sedmnácté etapě upadla i slovenská hvězda Peter Sagan . Jeden z posledních sprinterů na Tour při sjezdu vyjel ze silnice a tvrdě narazil do skály. Jen se štěstím neměl nic zlomeného, přesto do cíle dojel celý od krve a v bolestech. Rozhodl se zkusit dojet až do Paříže a zvládl to. Během devatenácté a zároveň královské pyrenejské etapy však viditelně trpěl a v cíli přiznal, že nejet v zeleném trikotu, tak by Tour vzdal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud