5. ledna 2013 • 11:11

Armstrong se prý chce přiznat k dopingu. Aby si mohl zazávodit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý cyklista Lance Armstrong údajně zvažuje, že se přizná k dopingu. Jednačtyřicetiletý Američan, který za užívání zakázaných látek dostal doživotní zákaz a přišel o sedm triumfů na Tour de France, chce podle listu The New York Times doznáním získat svolení ke startu v triatlonových a běžeckých závodech.



Podle deníku se Armstrong o přiznání zmínil svým spolupracovníkům a kontaktoval kvůli tomu zástupce Americké i Světové antidopingové agentury. Cyklistův právník však něco takového popřel. "Až bude Lance chtít něco oznámit, nebude z toho dělat žádné tajemství," prohlásil Tim Herman.

Armstrong čelil obviněním z dopingu během celé kariéry, trest však za systematické užívání zakázaných látek dostal až loni v říjnu poté, co proti němu svědčila řada bývalých stájových kolegů. Přišel tak o vítězství na Tour v letech 1999 až 2005 a také o řadu sponzorů.

Americké ministerstvo vnitra navíc zvažuje, že na něj podá žalobu, podobný krok už učinil britský list The Sunday Times, který požaduje milionové odškodné, protože Armstrong na něm v minulosti vysoudil peníze za křivé obvinění z dopingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud