9. ledna 2013 • 10:15

Lance Armstrong promluví pro Oprah. Den přiznání se asi blíží

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se den, jenž se s největší pravděpodobností zapíše do historie sportu. Lance Armstrong poskytne doma v texaském Austinu otevřený rozhovor Oprah Winfreyové, v němž se vyjádří k obviněním z dopingu a skandálu, kvůli němuž přišel o sedm titulů z Tour de France a nesmí závodit ani v triatlonu.



Pořad bude vysílán večer ve čtvrtek 17. ledna (tedy v Evropě v noci na pátek 18. ledna) a to i celosvětově na internetové stránce Oprah.com.

Armstrong, jenž v posledních dnech trénoval na Havaji, i přes zprávu americké antidopingové agentury USADA a přes mnohá svědectví o užívání a distribuci dopingu a podvodech trval na své nevině.

V posledních dnech však přišel list New York Times s tím, že zvažuje přiznání, kvůli čemuž se prý sešel s předními antidopingovými představiteli.

Renomovaný deník také přinesl informace o tom, že Armstrong údajně někdy po roce 2004 nabízel platbu ve výši až téměř pěti milionů korun, což uvedl Travis Tygart, šéf americké antidopingové agentury USADA.

„Byl jsem šokován. Byl to jasný střet zájmů. Neváhali jsme nabídku odmítnout,“ uvedl Tygart.

Armstrong by v případě přiznání prohrál soudní pře, do nichž se s ním chystaly pustit společnosti, které mu vyplácely miliony dolarů za triumfy nebo o ně přišly kvůli prohraným sporům.

Armstrong může sice vedle peněz ztratit důvěru některých svých fanoušků, ale s přiznáním obvykle přichází i odpuštění. Navíc by mohl získat povolení startovat v triatlonových závodech.

K přiznání ho prý vede i tlak velkých sponzorů jeho nadace na boj s rakovinou. Pro cyklistiku by jeho doznání znamenalo uzavření černé kapitoly.

Lance Armstrong si připíjí na svůj triumf s týmovým šéfem Johanem Bruyneelem v závěrečné etapě Tour de France 2003
Lance Armstrong si připíjí na svůj triumf s týmovým šéfem Johanem Bruyneelem v závěrečné etapě Tour de France 2003


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud