6. března 2013 • 11:40

Armstrong opět promluvil: Dopovali všichni! Já jsem byl konzervativní

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý americký cyklista a dopingový podvodník Lance Armstrong se odhodlal k prvnímu rozhovoru pro média od své lednové zpovědi pro televizní moderátorku Oprah Winfreyovou. Reportérovi Sports Illustrated Michaelu McCannovi řekl, že za jeho éry dopovali všichni, a že svůj tehdejší dopingový program považoval za konzervativní.



Armstrong poskytl další interwiew na základě komunikace s novinářem Michaelem McCannem přes Twitter. Nejdřív se stal jeho followerem, pak si začali dopisovat a nakonec Armstrong reportéra pozval do svého domu v Austinu, kde rozhovor minulý týden proběhl.

„Bylo to Armstrongovo první interwiew od toho lednového s Oprah. Naše setkání bylo osobnější. V místnosti jsme byli jenom já a on. Nebyly přítomny žádné kamery. Byla to intenzivní, někdy svárlivá, konverzace, která trvala kolem tří hodin,“ popisuje McCann na stránkách Sport Illustrated.

Celý rozhovor bude na amerických stáncích během středy v tištěném vydání magazínu. Zájemci si mohou na internetu koupit i digitální vydání.

Lance Armstrong při ostře sledovaném rozhovoru s Oprah WinfreyovouFoto Reuters

„Velká část interwiew byla off record. Když Armstrong mluvil na záznam, nechtěl být citován. Ale souhlasil, že může být parafrázován,“ uvádí McCann. „Nebyla žádná omezení, na co jsem se mohl zeptat.“

Předtím, než si Armstrong pro svou lednovou zpověď vybral Oprah Winfreyovou podle McCanna zvažoval oslovit slavného televizního žurnalistu Toma Brokawa. Zároveň prý Armstrong přemýšlel o tom, že místo novinářského rozhovoru natočí svou výpověď na kameru sám.

„Armstrong také řekl, že každý špičkový závodník během hlavní části jeho kariéry dopoval, a že jeho dopingové metody byly obvyklé, možná až konzervativní,“ sdělil McCann. „Zdůraznil, že sice lhal o dopingu víc než ostatní jezdci, ale že mu bylo na rozdíl od nich také pokládáno víc otázek.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud