12. dubna 2015 • 21:39

Skvělý úspěch Štybara! Ve slavném závodě Paříž-Roubaix dojel druhý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Zdeněk Štybar obsadil ve slavném závodě Paříž-Roubaix druhé místo, v závěrečném spurtu ho předjel John Degenkolb z Německa. Český jezdec se tak potřetí v sezoně dostal na stupně vítězů v některé z "klasik", když navázal na triumf ze Strade Bianche a druhou příčku z Harelbeke.



Devětadvacetiletý Štybar sice přijel na velodrom v Roubaix v čele sedmičlenné skupinky uprchlíků, na Degenkolbův útok ale nedokázal odpovědět. Německý cyklista si tak po Milán-San Remo dojel pro druhé letošní vítězství, český jezdec uhájil druhou příčku před Belgičanem Gregem van Avermaetem.

"Tajně jsem doufal, že (Degenkolb) také ztratil spoustu sil tím sjížděním. Bylo to jen o tom, kolik toho na závěr v člověku zůstalo," popsal spurtérský souboj na velodromu Štybar na svém webu. "Jenže John předvedl skvělý sprint a já nebyl schopen ho porazit. Byl neskutečně silný a zasloužil si vyhrát," dodal na adresu vyhlášeného německého spurtéra.

"O takovém závodě jsem vždycky snil," citovala agentura Reuters Degenkolba, prvního německého vítěze v historii závodu, přezdívaného "Peklo severu". "Je to neuvěřitelné, pořád tomu nemůžu uvěřit. Ale tým mi celý den pomáhal a já si vůbec nepřipouštěl, že bych selhal," dodal.

Pelotonu se nevyhnuly ani tradiční komplikace na dlažebních kostkách, na kterých řada jezdců upadla a například Belgičan Stijn Devolder byl převezen do nemocnice s poraněným obličejem a nohama. Podobně dopadl britský reprezentant Geraint Thomas.

Průběh také zhruba 85 km před cílem narušily závory na železničním přejezdu. Někteří cyklisté je na poslední chvíli podjeli, navzdory pravidlům však diskvalifikování nebyli. Pořadatelé místo toho závod zpomalili a nechali jezdce, které vlak zdržel, dojet ty před nimi.

Cyklistický jednorázový závod Paříž-Roubaix (WorldTour) - 253,5 km:

1. Degenkolb (Něm./Giant) 5:49:51,
2. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step),
3. Van Avermaet (Belg./BMC),
4. Boom (Niz./Astana),
5. Elmiger (Švýc./IAM Cycling),
6. Keukeleire (Belg./Orica) všichni stejný čas,
7. Lampaert (Belg./Etixx-Quick-Step) -7,
8. Rowe (Brit./Sky) -28,
9. Debusschere (Belg./Lotto) -29,
10. Kristoff (Nor./Kaťuša) -31.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud